Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 175 °C.
Verwijder het elastiek van de kip.
Bestrooi de kip met peper en zout.
Rooster het brood in de broodrooster.
Verkruimel en meng met de peterselie, bieslook, knoflook, 50 gram boter en peper en zout.
Vul hiermee de holte van de kip.
Verhit 75 gram boter in de braadpan en bak de kip in 10 min. rondom goudbruin.
Zet de pan ca. 1 1/2 uur in het midden van de oven.
Bedruip de kip elke 20 min. met het bakvet.
Keer na 1 uur.
Controleer daarna regelmatig op gaarheid.
Neem de kip uit de oven, bedek met aluminiumfolie en laat 15 min. rusten.
Lekker met gebakken aardappelen en gekookte bospeen.
Verwijder het elastiek van de kip.
Bestrooi de kip met peper en zout.
Rooster het brood in de broodrooster.
Verkruimel en meng met de peterselie, bieslook, knoflook, 50 gram boter en peper en zout.
Vul hiermee de holte van de kip.
Verhit 75 gram boter in de braadpan en bak de kip in 10 min. rondom goudbruin.
Zet de pan ca. 1 1/2 uur in het midden van de oven.
Bedruip de kip elke 20 min. met het bakvet.
Keer na 1 uur.
Controleer daarna regelmatig op gaarheid.
Neem de kip uit de oven, bedek met aluminiumfolie en laat 15 min. rusten.
Lekker met gebakken aardappelen en gekookte bospeen.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
.
Ingrediënten
1 stuks hele kip (1.4 kg), op kamertemperatuur
2 sneetjes witbrood, zonder korst
1 bakje platte peterselie ((20 g), fijngesneden
1 bakje bieslook (25 g), fijngesneden
3 tenen knoflook, fijngesneden
125 gram boter, op kamertemperatuur
2 sneetjes witbrood, zonder korst
1 bakje platte peterselie ((20 g), fijngesneden
1 bakje bieslook (25 g), fijngesneden
3 tenen knoflook, fijngesneden
125 gram boter, op kamertemperatuur
Hulpmiddelen & keukengerei
Oven
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1470155
Homepage ID
3885
Teller
7
Bron
AH
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid