Bereidingswijze
Runderlappen op kamertemperatuur laten komen.
Sjalotjes grof snipperen.
In braadpan boter verhitten en vlees ca. 2 minuten bakken.
Sjalot toevoegen en ca. 2 minuten meebakken.
Knoflook erboven uitpersen.
Vlees bestrooien met zout, peper en bloem en omscheppen.
Wijn en zoveel warm water langs rand van pan erbij schenken dat vlees net onderstaat.
Kruiden met touwtje bij elkaar binden en aan vlees toevoegen.
Geheel aan de kook brengen en vlees afgedekt op zacht vuur in ca. 3 uur gaar stoven.
Champignons schoonvegen met keukenpapier en in plakjes snijden.
In koekenpan spekreepjes op laag vuur langzaam uitbakken, paddestoelen toevoegen en ca. 1 minuut meebakken.
Paddestoelenmengsel, tomatenpuree en cognac door vlees scheppen en doorwarmen.
Op smaak brengen met zout en peper.
Sjalotjes grof snipperen.
In braadpan boter verhitten en vlees ca. 2 minuten bakken.
Sjalot toevoegen en ca. 2 minuten meebakken.
Knoflook erboven uitpersen.
Vlees bestrooien met zout, peper en bloem en omscheppen.
Wijn en zoveel warm water langs rand van pan erbij schenken dat vlees net onderstaat.
Kruiden met touwtje bij elkaar binden en aan vlees toevoegen.
Geheel aan de kook brengen en vlees afgedekt op zacht vuur in ca. 3 uur gaar stoven.
Champignons schoonvegen met keukenpapier en in plakjes snijden.
In koekenpan spekreepjes op laag vuur langzaam uitbakken, paddestoelen toevoegen en ca. 1 minuut meebakken.
Paddestoelenmengsel, tomatenpuree en cognac door vlees scheppen en doorwarmen.
Op smaak brengen met zout en peper.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
.
Ingrediƫnten
600 gram doorregen runderlappen
7 stuks sjalotjes
50 gram boter of margarine
2 tenen knoflook
1 snufje zout
1 snufje peper
2 eetl. eetlepels bloem
1 dl rode wijn
1 takje tijm
2 takjes peterselie
2 stuks laurierblaadjes
250 gram kastanjechampignons
100 gram magere spekreepjes
1 blikje tomatenpuree (70 g)
2 eetl. cognac
7 stuks sjalotjes
50 gram boter of margarine
2 tenen knoflook
1 snufje zout
1 snufje peper
2 eetl. eetlepels bloem
1 dl rode wijn
1 takje tijm
2 takjes peterselie
2 stuks laurierblaadjes
250 gram kastanjechampignons
100 gram magere spekreepjes
1 blikje tomatenpuree (70 g)
2 eetl. cognac
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1470147
Homepage ID
3885
Teller
23
Bron
AH
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid