Bereidingswijze
Oven voorverwarmen op 175 °C.
Kip bestrooien met zout en peper.
In braadpan boter verhitten en kip bruin bakken.
Kip in schaal leggen.
In achtergebleven braadvet sjalotten 3 minuten bakken, knoflook toevoegen en 2 minuten meebakken.
Bestrooien met dragon. sjalotten en knoflook rond kip scheppen.
Azijn en wijn in hete braadpan schenken.
Aanbaksels losroeren en braadvocht rond kip schenken.
In midden van oven kip in ca. 1 uur gaar braden, regelmatig bedruipen met braadvocht.
Kip op serveerschaal leggen, sjalotten en knoflook eromheen scheppen.
Warmhouden onder aluminiumfolie.
Fond door braadvocht roeren.
Overdoen in steelpan.
Crème fraîche toevoegen en al roerend verwarmen tot lichtgebonden saus.
Op smaak brengen met zout en peper.
Saus apart erbij geven.
Serveren met rijst en in sinaasappelsap gekookte worteltjes.
Kip bestrooien met zout en peper.
In braadpan boter verhitten en kip bruin bakken.
Kip in schaal leggen.
In achtergebleven braadvet sjalotten 3 minuten bakken, knoflook toevoegen en 2 minuten meebakken.
Bestrooien met dragon. sjalotten en knoflook rond kip scheppen.
Azijn en wijn in hete braadpan schenken.
Aanbaksels losroeren en braadvocht rond kip schenken.
In midden van oven kip in ca. 1 uur gaar braden, regelmatig bedruipen met braadvocht.
Kip op serveerschaal leggen, sjalotten en knoflook eromheen scheppen.
Warmhouden onder aluminiumfolie.
Fond door braadvocht roeren.
Overdoen in steelpan.
Crème fraîche toevoegen en al roerend verwarmen tot lichtgebonden saus.
Op smaak brengen met zout en peper.
Saus apart erbij geven.
Serveren met rijst en in sinaasappelsap gekookte worteltjes.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
.
Ingrediënten
1 stuks maiskip (ca. 1 1/2 kg)
50 gram boter
250 gram sjalotten, gepeld
4 teentjes knoflook, gepeld
1 eetl. gedroogde dragon
2 eetl. dragonazijn
1 dl witte wijn
1 dl gevogeltefond (pot a 380 ml)
125 ml crème fraîche
50 gram boter
250 gram sjalotten, gepeld
4 teentjes knoflook, gepeld
1 eetl. gedroogde dragon
2 eetl. dragonazijn
1 dl witte wijn
1 dl gevogeltefond (pot a 380 ml)
125 ml crème fraîche
Hulpmiddelen & keukengerei
Oven
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1470145
Homepage ID
3885
Teller
16
Bron
AH
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid