Bereidingswijze
dipsaus:
-Verwarm de sojasaus met de suiker tot deze gesmolten is en laat afkoelen.
de aspergerolletjes:
-Schil de asperges met een dunschiller en snijd het uiteinde af. Leg ze in een ruime pan met water en breng aan de kook met een snuifje zout. Kook 10 minuten, haal van het vuur en laat nog 10 minuten staan. Leg ze daarna op keukenpapier om uit te lekken.
-Halveer de asperges.
-Neem een blaadje filodeeg met dezelfde breedte als een halve asperge. Leg daarop een plakje gerookte zalm en wrijf dit in met een beetje wasabi.
-Leg daarop wat bieslook en twee halve asperges. Rol alles samen op.
-Frituur de rolletjes 2 minuten op 180 °C.
SERVEREN:
Dien op met de zoete sojasaus als aperitiefhapje.
-Verwarm de sojasaus met de suiker tot deze gesmolten is en laat afkoelen.
de aspergerolletjes:
-Schil de asperges met een dunschiller en snijd het uiteinde af. Leg ze in een ruime pan met water en breng aan de kook met een snuifje zout. Kook 10 minuten, haal van het vuur en laat nog 10 minuten staan. Leg ze daarna op keukenpapier om uit te lekken.
-Halveer de asperges.
-Neem een blaadje filodeeg met dezelfde breedte als een halve asperge. Leg daarop een plakje gerookte zalm en wrijf dit in met een beetje wasabi.
-Leg daarop wat bieslook en twee halve asperges. Rol alles samen op.
-Frituur de rolletjes 2 minuten op 180 °C.
SERVEREN:
Dien op met de zoete sojasaus als aperitiefhapje.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
12.00
Vertel iets leuks over dit recept
Heerlijk voorgerecht uit Japan, makkelijk en snel gemaakt ; kan ook worden geserveerd als borrelhapje
Ingrediënten
voor de dipsaus:
50 ml sojasaus
1 el bruine suiker
voor de rolletjes:
12 witte asperges
1 pakje filodeeg
4 plakjes gerookte zalm
1 tl wasabi
1 bosje bieslook
50 ml sojasaus
1 el bruine suiker
voor de rolletjes:
12 witte asperges
1 pakje filodeeg
4 plakjes gerookte zalm
1 tl wasabi
1 bosje bieslook
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Japans
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
1470091
Homepage ID
1090993
Teller
93
Bron
njam
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid