Asperges op Japanse wijze

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 04/16/2019 - 08:40
Bereidingswijze
-Schil de asperges en snijd ze in gelijke stukjes van ongeveer 4cm.
-Hak de sjalotjes fijn.
-Doe de sesamolie in een wok en roerbak de sjalotjes en geraspte gember 2 minuten op een matig hoog vuur.
-Voeg mirin, sojasaus en oestersaus toe en verhit 2 minuten.
-Doe de asperges erbij en roerbak 4 minuten of tot de asperges helder worden van kleur.

WERK AF:

Doe de sesamzaadjes erbij, serveer in diepe schoteltjes en werk af met wat gember.
Afbeelding
Asperges op Japanse wijze
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
asperges op zijn Japans , bijzonder aangenaam en makkelijk. Heerlijk als bijgerecht of als voorgerechtje
Ingrediƫnten
500 g asperges
4 sjalotjes
2 tl geroosterde sesamolie
2 el geraspte gemberwortel
1 el mirin
2 el lichte sojasaus
1 el oestersaus
1 el zwart sesamzaad
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Japans
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
1470089
Homepage ID
1090993
Teller
17
Bron
njam
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Author Image
marcdepester
Gelegenheid