Bereidingswijze
-Schil de asperges en snijd ze in gelijke stukjes van ongeveer 4cm.
-Hak de sjalotjes fijn.
-Doe de sesamolie in een wok en roerbak de sjalotjes en geraspte gember 2 minuten op een matig hoog vuur.
-Voeg mirin, sojasaus en oestersaus toe en verhit 2 minuten.
-Doe de asperges erbij en roerbak 4 minuten of tot de asperges helder worden van kleur.
WERK AF:
Doe de sesamzaadjes erbij, serveer in diepe schoteltjes en werk af met wat gember.
-Hak de sjalotjes fijn.
-Doe de sesamolie in een wok en roerbak de sjalotjes en geraspte gember 2 minuten op een matig hoog vuur.
-Voeg mirin, sojasaus en oestersaus toe en verhit 2 minuten.
-Doe de asperges erbij en roerbak 4 minuten of tot de asperges helder worden van kleur.
WERK AF:
Doe de sesamzaadjes erbij, serveer in diepe schoteltjes en werk af met wat gember.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
asperges op zijn Japans , bijzonder aangenaam en makkelijk. Heerlijk als bijgerecht of als voorgerechtje
Ingrediƫnten
500 g asperges
4 sjalotjes
2 tl geroosterde sesamolie
2 el geraspte gemberwortel
1 el mirin
2 el lichte sojasaus
1 el oestersaus
1 el zwart sesamzaad
4 sjalotjes
2 tl geroosterde sesamolie
2 el geraspte gemberwortel
1 el mirin
2 el lichte sojasaus
1 el oestersaus
1 el zwart sesamzaad
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Japans
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
1470089
Homepage ID
1090993
Teller
17
Bron
njam
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Gelegenheid