Het perfecte roerei

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 04/15/2019 - 18:51
Bereidingswijze
Breek de eieren boven een kom en klop ze kort los met een vork.
Het wit en geel hoeven niet helemaal te worden gemengd.
Smelt de boter op middelhoog vuur in een koekenpan met antiaanbaklaag.
Schenk het ei in de pan, zet het vuur laag en roer voortdurend zodat het niet aan de pan gaat kleven.

Blijf roeren, zodat het ei overal gelijkmatig stolt.
Zet het vuur uit als het ei half gestold is.
Door de warmte van de pan stolt het ei verder.
Blijf roeren.

Breng het roerei op smaak met peper en eventueel zout.
Afbeelding
Het perfecte roerei
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
.
Ingrediƫnten
4 stuks middelgrote eieren
25 gram ongezouten roomboter
Leuke tips
Kookstaptip:

Houd je van extra romig roerei?
Voeg dan bij stap 3, als het ei half gestold is, 3 el slagroom toe.
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Lunch/Brunch
Recept ID
1470071
Homepage ID
3885
Teller
6
Bron
AH
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
ikkes
Gelegenheid