Heerlijke rabarbercake lekker voor de Pasen

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 04/15/2019 - 18:19
Bereidingswijze
Vet de cakevorm in en strooi met wat zelfrijzend bakmeel.

Verwarm je oven voor op 180 graden


Maak de rabarber. Snij de stelen in hele kleine stukjes.
Meng de vanillesuiker door de rabarberstukjes.

Klop de zachte boter met de basterdsuiker en wat zout tot een luchtig lichtgeel mengsel.
Voeg één voor één de eieren toe, de volgende steeds als het eerdere ei is opgenomen.
Voeg het vanille-extract of wat vanille-aroma erdoor.

Zeef het zelfrijzend bakmeel of het cakemeel samen met het custardpoeder
Mix dit kort door het boter/ei/suiker-beslag.
Roer de rabarberstukjes erdoor.
Verdeel het beslag over de cakevorm.

Bak de cake in het midden van de voorverwarmde oven plm. 55 tot 60 minuten.
Prik met een satéprikker in de cake. Blijft er geen deeg aan hangen dan is je cake klaar.
Haal de cake uit de oven.
Laat de cake plm. 10 minuten afkoelen in de cakevorm en daarna uit de cakevorm op een rooster.
Afbeelding
Heerlijke rabarbercake lekker voor de Pasen
Aantal personen
12.00
Vertel iets leuks over dit recept
Er is weer verse rabarber. Nu de rabarber nog jong is moet je er echt van genieten. Het is maar zo kort dat er verse rabarber is. Deze cake met kleine stukjes rabarber smaakt erg lekker.
Ingrediënten
3 dunne stelen rabarber
1 zakje vanillesuiker
150 gram zachte roomboter + wat extra voor de vorm
150 gram witte basterdsuiker
Mespunt zout
1 theelepel vanille-extract of paar druppels vanille-aroma
3 eieren (M)
150 zelfrijzend bakmeel of cakemeel + iets extra voor de vorm
2 theelepels bakpoeder
20 gram custardpoeder of vanillepuddingpoeder
Hulpmiddelen & keukengerei
cakevorm 20 cm
handmixer of keukenmachine
zeef
Leuke tips
Voor een cakevorm van 24 cm gebruik je één stengel rabarber extra.
De hoeveelheden voor de cake zijn dan in alle gevallen in plaats van 150 200 en 4 eieren.
Custardpoeder blijft gelijk.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1470067
Homepage ID
886977
Teller
124
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Notenvrij
Sojavrij
Histaminevrij
Vegetarisch
Author Image
pwiggers
Gelegenheid