Bereidingswijze
Breng in een kleine pan zoveel water aan de kook, dat de eieren straks onder staan.
Prik met de eiprikker in elk ei een gaatje.
Leg de eieren in de pan zodra het water kookt en kook ze 5 minuten.
Spoel de eieren daarna direct af onder koud water
(Laat ze niet in het koude water staan, dan koelen de eieren te veel af).
Snijd het geroosterde brood in repen (soldaatjes).
Strooi een beetje zeezout en (versgemalen) peper op de rand van het bord.
Pel de top van het ei, eet het bovenste eiwit eraf.
Doop het soldaatje in het zachte eigeel en daarna naar smaak in zeezout en peper.
Prik met de eiprikker in elk ei een gaatje.
Leg de eieren in de pan zodra het water kookt en kook ze 5 minuten.
Spoel de eieren daarna direct af onder koud water
(Laat ze niet in het koude water staan, dan koelen de eieren te veel af).
Snijd het geroosterde brood in repen (soldaatjes).
Strooi een beetje zeezout en (versgemalen) peper op de rand van het bord.
Pel de top van het ei, eet het bovenste eiwit eraf.
Doop het soldaatje in het zachte eigeel en daarna naar smaak in zeezout en peper.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
.
Ingrediƫnten
4 stuks eieren ((L), op kamertemperatuur)
4 sneden sneden casinobrood (geroosterd)
1 snufje zeezout
4 sneden sneden casinobrood (geroosterd)
1 snufje zeezout
Leuke tips
Tip:
Bewaart u eieren in de koelkast, tel dan 1 minuut bij de kooktijd op.
Prik een ei voor het koken in met een eiprikker, dat voorkomt barsten tijdens het koken.
Bewaart u eieren in de koelkast, tel dan 1 minuut bij de kooktijd op.
Prik een ei voor het koken in met een eiprikker, dat voorkomt barsten tijdens het koken.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Ontbijt
Recept ID
1470035
Homepage ID
3885
Teller
17
Bron
AH
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid