Canneloni met groene asperges en geitenkaas

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 04/13/2019 - 12:08
Bereidingswijze
Kook de lasagnevellen 3 minuutjes voor in een pan met kokend water en laat ze daarna uitlekken, let op: leg ze niet op elkaar anders plakken ze aan elkaar vast. Snijd de laatste cm van de groene asperges (schillen is niet nodig) en kook ze 5 minuten in een pan met water. Smelt de boter in een steelpannetje en voeg de bloem toe en bak de roux 2 minuutjes..Giet dan beetje bij beetje de melk erbij en roer tot een gladde saus met een garde. Voeg dan ¾ van de geitenkaas toe aan de saus en laat deze opnemen. Breng de geitenkaas saus op smaak met peper en zout. Verwarm de oven op 200 graden. Leg een lasagnevel op een snijplank en leg een plak parmaham hierop. Leg hier 3 a 4 asperges op en rol op. Herhaal dit met de rest..Verdeel een dun laagje saus over de bodem van de ingevette ovenschaal. Leg de pastarolletjes hier in. Giet de rest van de geitenkaassaus er over, het is mooi om de uiteinden van de asperges vrij te laten. Kruimel de rest van de geitenkaas er over en de croutons. Bak de cannelloni met asperges 15 minuten in de oven tot de croutons bruin kleuren
Afbeelding
Canneloni met groene asperges en geitenkaas
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
1.00
Vertel iets leuks over dit recept
=20pxHeerlijk lenterecept van groene asperges opgerold in lasagnevellen onder een romige geitenkaassaus en een topping van krokante croutons
Ingrediënten
12 verse pastavellen (250 gr )
700 gr groene asperges
12 plakken parmaham
40 gr bloem
30 gr boter
400 ml melk
200 gr geitenkaas
peper en zout
1 klein zakje croutons a 50 gr
Hulpmiddelen & keukengerei
Grote ovenschaal
Leuke tips
Geef er een frisse salade erbij. Voor een de vegetarische variant laat je de parmaham weg.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Ovenschotel
Recept ID
1469995
Homepage ID
2144793
Teller
272
Bron
internet
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
Lideke1
Gelegenheid