Gevuld eitje

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 04/13/2019 - 07:58
Bereidingswijze
Kook de eieren in ca. 8 min. hard.
Laat schrikken onder koud water en pel ze.
Week de saffraan in het warme water.
Snijd de eieren in de lengte doormidden, doe de eidooiers in een kom en prak ze fijn.
Roer de saffraan met aanhangend vocht, de mayonaise en het paprikapoeder erdoor.
Breng op smaak met (versgemalen) peper en zout.

Vul de eiwithelften met het saffraan-eimengsel: maak met 2 warme theelepels een bolletje dat lijkt op de oorspronkelijke dooier of stop het mengsel in een spuitzak en maak er een mooi rozetje van.
Snijd de peterselie fijn.
Garneer de gevulde eitjes met een beetje paprikapoeder en peterselie.
Breng eventueel op smaak met zeezout.
Afbeelding
Gevuld eitje
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
.
Ingrediƫnten
2 stuks middelgrote eieren
2 draadjes saffraan
1 eetl. water (heet)
1 eetl. mayonaise
1/2 theel. paprikapoeder
1 eetl. peterselie, vers
Leuke tips
Variatietip:
Voeg 1 tl sherry en 1 el cocktailsaus toe aan het eigeel en garneer met fijngesneden peterselie.

Combinatietip:
Lekker met een geroosterde witte boterham, bijvoorbeeld gesneden of gestanst (met een koekjesmal) in de vorm van een konijn.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Lunch/Brunch
Recept ID
1469971
Homepage ID
3885
Teller
38
Bron
AH
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Author Image
ikkes
Gelegenheid