Bereidingswijze
Maak de koekjesbodem met de Bastongekoeken. Vermaal de koekjes met een staafmixer of foodprocessor. Smelt ondertussen de boter in een pannetje. Voeg de koekkruimels toe en roer goed door om de boter te mengen. Leg een velletje bakpapier in de springvorm en stort de kruimels uit op de bodem van de springvorm en druk de bodem heel goed aan met de bolle kant van een lepel. Zet in de koelkast om alvast uit te harden.
Week de gelatine in ruim koud water, gedurende 10 minuten. Rasp de citroenen en pers deze ook uit. Verwarm het sap en de rasp in een steelpannetje. Knijp de geweekte gelatineblaadjes goed uit en voeg toe aan het warme sap om op te lossen. Draai het vuur uit en laat even kort afkoelen.
Vervolgens ga je de slagroom kloppen met een mixer. Zodra de slagroom wat steviger wordt, voeg je in delen de suiker toe. Blijf doorkloppen zodat de slagroom de suiker goed kan opnemen of totdat de slagroom stijfgeklopt is.
Roer vervolgens de kwark door het slagroommengsel. Roer nu het gelatine mengsel en tenslotte een paar druppels groene kleurstof (speciaal voor levensmiddelen bereiding) Roer rustig door en schep de kwark vulling over de koekjesbodem. Laat de citroen kwarktaart gedurende 3-4 uur opstijven in de koelkast. Een hele nacht is nog beter.
Decoreer de taart vlak voor serveren voor het mooiste resultaat. Met de fondant maak je het hazenkontje met staartje. Plaats deze op de taart en bestrooi nu rondom het haasje de hagelslag. Leg hierop de wortels gemaakt van fondant en de snoepeieren.
EET SMAKELIJK!
Week de gelatine in ruim koud water, gedurende 10 minuten. Rasp de citroenen en pers deze ook uit. Verwarm het sap en de rasp in een steelpannetje. Knijp de geweekte gelatineblaadjes goed uit en voeg toe aan het warme sap om op te lossen. Draai het vuur uit en laat even kort afkoelen.
Vervolgens ga je de slagroom kloppen met een mixer. Zodra de slagroom wat steviger wordt, voeg je in delen de suiker toe. Blijf doorkloppen zodat de slagroom de suiker goed kan opnemen of totdat de slagroom stijfgeklopt is.
Roer vervolgens de kwark door het slagroommengsel. Roer nu het gelatine mengsel en tenslotte een paar druppels groene kleurstof (speciaal voor levensmiddelen bereiding) Roer rustig door en schep de kwark vulling over de koekjesbodem. Laat de citroen kwarktaart gedurende 3-4 uur opstijven in de koelkast. Een hele nacht is nog beter.
Decoreer de taart vlak voor serveren voor het mooiste resultaat. Met de fondant maak je het hazenkontje met staartje. Plaats deze op de taart en bestrooi nu rondom het haasje de hagelslag. Leg hierop de wortels gemaakt van fondant en de snoepeieren.
EET SMAKELIJK!
Afbeelding
Aantal personen
8.00
Aantal stuks
1.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit recept heb ik vorig jaar gemaakt met Pasen en was een groot succes bij mijn kinderen! Heerlijke frisse citroen kwark en een feestje op tafel.
Ingrediënten
250 gram bastonge koeken,
120 gram roomboter,
2 citroenen,
450 ml kwark.
5 blaadjes gelatine.
250 ml ongeklopte slagroom,
100 gram suiker,
2 zakjes vanille suiker.
paar drupjes groene kleurstof,
Witte, groene, roze en oranje fondant (of witte fondant en kleurstof om de juiste kleur te krijgen),
hagelsag,
snoepeieren.
120 gram roomboter,
2 citroenen,
450 ml kwark.
5 blaadjes gelatine.
250 ml ongeklopte slagroom,
100 gram suiker,
2 zakjes vanille suiker.
paar drupjes groene kleurstof,
Witte, groene, roze en oranje fondant (of witte fondant en kleurstof om de juiste kleur te krijgen),
hagelsag,
snoepeieren.
Hulpmiddelen & keukengerei
Taart springvorm minimaal 22cm
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Europees
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
1469943
Homepage ID
2296921
Teller
152
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Gelegenheid