Bereidingswijze
Snijd de komkommer in blokjes, de radijsjes in schijfjes en de rode ui in halve ringetjes.
Meng alle ingrediƫnten voor de honing-mosterddressing.
Breng een steelpannetje met water aan de kook en doe er een scheutje azijn in. Breek een eitje in een kommetje, maak met een garde een draaikolk in het kokende water en laat er het eitje zachtjes inglijden. Pocheer +- 3 minuten en schep het eitje vervolgens uit het water met een schuimspaan. Herhaal met de andere eitjes.
SERVEREN:
Verdeel de veldsla, de gesneden groentjes, de rode bietenscheutjes en de gerookte zalm over bordjes. Leg er een eitje bovenop en besprenkel met de honing-mosterddressing
Meng alle ingrediƫnten voor de honing-mosterddressing.
Breng een steelpannetje met water aan de kook en doe er een scheutje azijn in. Breek een eitje in een kommetje, maak met een garde een draaikolk in het kokende water en laat er het eitje zachtjes inglijden. Pocheer +- 3 minuten en schep het eitje vervolgens uit het water met een schuimspaan. Herhaal met de andere eitjes.
SERVEREN:
Verdeel de veldsla, de gesneden groentjes, de rode bietenscheutjes en de gerookte zalm over bordjes. Leg er een eitje bovenop en besprenkel met de honing-mosterddressing
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Feestelijk en bovendien lekkere salade
Ingrediƫnten
Voor de salade:
100 gr veldsla
0,5 komkommer
1 bussel radijsjes
1 rode ui
200 gr gerookte zalm
50 gr scheutjes van rode biet
4 eitjes
Voor de dressing:
2 el graanmosterd
2 el honing
enkele takjes dille, fijngehakt
1 scheutje water
peper - zout
Extra:
1 scheutje azijn
100 gr veldsla
0,5 komkommer
1 bussel radijsjes
1 rode ui
200 gr gerookte zalm
50 gr scheutjes van rode biet
4 eitjes
Voor de dressing:
2 el graanmosterd
2 el honing
enkele takjes dille, fijngehakt
1 scheutje water
peper - zout
Extra:
1 scheutje azijn
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1469935
Homepage ID
1090993
Teller
15
Bron
njam - chef = Stephanie Bex
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid