Bereidingswijze
Schenk de wodka in de fles of pot.
Schil met een dunschiller de gele schil van de citroenen en voeg toe aan de wodka.
Sluit de fles of pot goed af en zet 3 weken op een koele, donkere plaats.
Schud af en toe.
Doe de suiker en het water in een steelpan en breng aan de kook.
Roer tot de suiker is opgelost en neem van het vuur.
Laat het suikerwater afkoelen.
Voeg het suikerwater toe aan de citroenwodka en sluit de fles of pot weer goed af.
Laat nog 1 week staan op een donkere, koele plek.
Schenk de likeur door een zeef en vang op in een maatbeker.
Schenk terug in een schone fles.
Serveer de limoncello koud na de maaltijd.
Of maak een frisse cocktail door een scheutje in een glas prosecco te schenken.
Schil met een dunschiller de gele schil van de citroenen en voeg toe aan de wodka.
Sluit de fles of pot goed af en zet 3 weken op een koele, donkere plaats.
Schud af en toe.
Doe de suiker en het water in een steelpan en breng aan de kook.
Roer tot de suiker is opgelost en neem van het vuur.
Laat het suikerwater afkoelen.
Voeg het suikerwater toe aan de citroenwodka en sluit de fles of pot weer goed af.
Laat nog 1 week staan op een donkere, koele plek.
Schenk de likeur door een zeef en vang op in een maatbeker.
Schenk terug in een schone fles.
Serveer de limoncello koud na de maaltijd.
Of maak een frisse cocktail door een scheutje in een glas prosecco te schenken.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
.
Ingrediƫnten
500 ml wodka
4 stuks citroenen (biologisch)
150 gr. kristalsuiker
300 ml kraanwater
4 stuks citroenen (biologisch)
150 gr. kristalsuiker
300 ml kraanwater
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Alcoholische dranken
Recept ID
1469901
Homepage ID
3885
Teller
16
Bron
AH
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid