As­per­ge­ri­sot­to met peco­ri­no

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 04/11/2019 - 08:31
Bereidingswijze
-Schil de asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant. Zet de asperges in de aspergepan en vul deze met zo veel water dat de koppen er nog bovenuit steken. Of kook de asperges in een gewone pan, waar ze liggend in passen. Breng aan de kook met de deksel op de pan en zet het vuur na 5 min. uit.
-Laat afgedekt 10-15 min. staan.
- Snijd ondertussen 3 cm van de onderkant van de groene asperges en kook ze in 6 min. beetgaar. Spoel koud onder stromend water.
-Verhit ondertussen 25 g boter en fruit de sjalot en knoflook 2 min en voeg de rijst toe en bak 3 min. mee.
-Schep er een soeplepel kookwater van de witte asperges bij. Roer tot het vocht helemaal is opgenomen. Voeg dan weer een lepel toe. Ga zo door tot de rijst gaar is. Dit duurt ca. 20 min.
-Snijd de asperges in stukken en roer door de risotto.
-Zet het vuur uit, schep de rest van de boter, kaas en peper en zout erdoor en serveer direct.
Afbeelding
As­per­ge­ri­sot­to met peco­ri­no
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Breng de Italiaanse lente op je bord met dit super lekker gerecht. 
Ingrediënten
500 g witte asperges
500 g groene asperges
50 g boter
1 sjalot (gesnipperd)
1 teen knoflook (fijngesneden)
300 g risottorijst
100 g Pecorino Romano ((kaas), geraspt)
Leuke tips
Gebruik voor roerbakken alleen groene asperges: ze zijn stevig van structuur en blijven heel.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1469897
Homepage ID
1090993
Teller
7
Bron
AH
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Author Image
marcdepester
Gelegenheid