Bereidingswijze
Doe de rozijnen in een kommetje en giet er wat kokend water over. Laat ze zo een kwartier weken.
Doe alle overige ingrediënten in een beslagkom en meng alles goed met de deeghaken van jouw mixer.
Laat het deeg een kwartier rusten.
Giet de rozijnen af, meng ze door het deeg en kneed het geheel nog even goed door.
Bekleed het cakeblik met bakpapier.
Vouw het deeg enkele malen dubbel en leg het met de naad naar beneden in het blik.
Dek het af met een theedoek en laat het nog even een kwartiertje staan.
Bestrijk het aan de bovenkant eventueel met een beetje melk.
Bak het brood daarna in een voorverwarmde oven op ongeveer 150 graden in een uur goudbruin en gaar. Serveer met (zelfgemaakte) jam en roomboter.
Doe alle overige ingrediënten in een beslagkom en meng alles goed met de deeghaken van jouw mixer.
Laat het deeg een kwartier rusten.
Giet de rozijnen af, meng ze door het deeg en kneed het geheel nog even goed door.
Bekleed het cakeblik met bakpapier.
Vouw het deeg enkele malen dubbel en leg het met de naad naar beneden in het blik.
Dek het af met een theedoek en laat het nog even een kwartiertje staan.
Bestrijk het aan de bovenkant eventueel met een beetje melk.
Bak het brood daarna in een voorverwarmde oven op ongeveer 150 graden in een uur goudbruin en gaar. Serveer met (zelfgemaakte) jam en roomboter.
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
1.00
Vertel iets leuks over dit recept
Zelfgebakken kwarkbrood met boter en zelfgemaakte jam. Dat is een heerlijk ontbijtje.
Ingrediënten
DIT HEB JE NODIG:
100 g rozijnen
500 g bloem
1 zakje bakpoeder
2 eieren
125 g roomboter, op kamertemperatuur
250 g volle kwark
1 zakje vanillesuiker
¼ tl zout
cakeblik
bakpapier
100 g rozijnen
500 g bloem
1 zakje bakpoeder
2 eieren
125 g roomboter, op kamertemperatuur
250 g volle kwark
1 zakje vanillesuiker
¼ tl zout
cakeblik
bakpapier
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Ontbijt
Recept ID
1469881
Homepage ID
2417019
Teller
41
Bron
https://www.landleven.nl/inspiratie/lekker-eten/2014/mei/kwarkbrood/
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid