Bereidingswijze
ZO GA JE TE WERK:
Dit zijn de ingrediënten voor 9 stuks.
Meng de bloem in een grote kom met het zout, de bakpoeder, de suiker en het kaneelpoeder.
Meng in een andere kom de melk met de olie, het ei en de vanille-essence.
Voeg dit natte mengsel toe aan het droge mengsel en roer kort (er mogen gerust klontjes blijven zitten).
Voeg nu de bessen toe en roer die er ook kort door.
Vul negen holletjes van een ingevet muffinbakblik met dit beslag en strooi over elke muffin nog wat rietsuiker. Bak de muffins in ongeveer 25 minuten in een op 200 graden voorverwarmde oven, tot ze mooi gaar zijn.
De bosbessen in dit recept kun je ook prima vervangen door blauwe bessen.
Dit zijn de ingrediënten voor 9 stuks.
Meng de bloem in een grote kom met het zout, de bakpoeder, de suiker en het kaneelpoeder.
Meng in een andere kom de melk met de olie, het ei en de vanille-essence.
Voeg dit natte mengsel toe aan het droge mengsel en roer kort (er mogen gerust klontjes blijven zitten).
Voeg nu de bessen toe en roer die er ook kort door.
Vul negen holletjes van een ingevet muffinbakblik met dit beslag en strooi over elke muffin nog wat rietsuiker. Bak de muffins in ongeveer 25 minuten in een op 200 graden voorverwarmde oven, tot ze mooi gaar zijn.
De bosbessen in dit recept kun je ook prima vervangen door blauwe bessen.
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
9.00
Vertel iets leuks over dit recept
Muffins zijn de klassieke manier om bosbessen te verwerken. De muffins zijn erg lekker bij de koffie of thee, maar ook als ontbijt zijn ze niet te versmaden.
Ingrediënten
DIT HEB JE NODIG:
200 g bloem
½ tl zout
2 tl bakpoeder
125 g fijne kristalsuiker
½ tl kaneelpoeder
75 ml volle melk
75 ml zonnebloemolie
1 ei
1 tl vanille-essence
150 g bosbessen
1 el rietsuiker
200 g bloem
½ tl zout
2 tl bakpoeder
125 g fijne kristalsuiker
½ tl kaneelpoeder
75 ml volle melk
75 ml zonnebloemolie
1 ei
1 tl vanille-essence
150 g bosbessen
1 el rietsuiker
Leuke tips
Tip: Gebruik voor dit recept liever geen papieren vormpjes in het bakblik. De bessen blijven namelijk plakken aan het papier. Vet liever je bakblik goed in met een klontje koude boter en bestrooi de holletjes nog met een klein beetje bloem. Overtollige bloem kan je er gewoon weer uit schudden
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Lunch/Brunch
Recept ID
1469879
Homepage ID
2417019
Teller
46
Bron
https://www.landleven.nl/inspiratie/lekker-eten/2015/juli/bosbessenmuffins/
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid