Eigentijdse Poffert

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 04/10/2019 - 10:58
Bereidingswijze
ZO GA JE TE WERK:
Meng in een ruime kom het meel met de suiker en het zout.
Kluts in een andere kom de eieren los en voeg de melk en het oranjebloesemwater hieraan toe. Voeg nu beetje bij beetje het eimengsel toe aan de bloem. Blijf kloppen met een garde zodat er een mooi beslag zonder klontjes ontstaat. Spatel de abrikozen en de vijgen erdoor.
Vet de poffertvorm én het deksel goed in met boter en bestrooi licht met meel. Giet het beslag in de vorm. Let op: het beslag zal nog rijzen! Vul de vorm maximaal voor 80%. Draai het deksel op de vorm. Zet het geheel nu in een grote pan die je vult met kokendheet water. Het water moet ongeveer tot driekwart van de vorm komen.
Laat het water zachtjes koken; na ongeveer twee uur is de poffert gaar. Je kunt ook de pan met water in een warme oven zetten (150 graden) en zo de poffert laten garen.
Serveer de poffert warm; bruine suiker en boter zijn er lekker bij.
Tip: oranjebloesemwater koop je bij natuurvoedingswinkels of bij Dille & Kamille.
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
1.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze zelfgebakken poffert nieuwe stijl is lekker bij de koffie of tijdens de paasbrunch. Om deze poffert te maken, heb je natuurlijk een poffertvorm nodig, liefst met een inhoud van 1 tot 1,5 liter. Hiermee kun je de poffert in een pan water garen.
Ingrediënten
DIT HEB JE NODIG:
500 g zelfrijzend bakmeel
2 el witte basterdsuiker
snuf zout
3 eieren
500 ml volle melk
1 à 2 tl oranjebloesemwater
50 g gedroogde abrikozen, in stukjes gesneden
50 g gedroogde vijgen, in stukjes gesneden
beetje boter om in te vetten
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Lunch/Brunch
Recept ID
1469877
Homepage ID
2417019
Teller
26
Bron
https://www.landleven.nl/inspiratie/lekker-eten/2019/maart/eigentijdse-poffert/
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
judyspoelstra
Gelegenheid