Maisbrood

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 04/10/2019 - 10:56
Bereidingswijze
ZO GA JE TE WERK:
1. Meng alle ingrediënten, behalve de maiskorrels, samen en kneed dit tot een soepel deeg.
2. Lek de maiskorrels uit met een zeef en laat ze vervolgens drogen op een stuk keukenrol.
3. Mix het deeg 3 minuten op de laagste stand met deeghaken.
4. Vervolgens zet je de mixer op eens iets hogere stand en mix je nog eens 5 à 6 minuten. Het deeg is nu soepel en plakt niet echt meer.
5. Bestuif het werkblad met bloem. Leg vervolgens de uitlekte maiskorrels er bij.
6. Steek de deegbal open met een deegsteker en druk de binnenkant op de maiskorrels.
7. Er blijft een aantal korrels aan het deeg plakken. Kneed deze stevig in de deegbal. Herhaal dit proces totdat alle maiskorrels zijn opgenomen in het deeg.
8. Kneed het deeg vervolgens minimaal een kwartier tot twintig minuten.
9. Zorg voor een mooie bol en leg deze in een kom. Dek deze goed af met folie en laat het deeg 45 minuten tot een uur rijzen in een donkere, warme ruimte.
10. Haal het deeg uit de schaal en leg het op het werkblad. Druk vervolgens alle lucht eruit.
11. Rol het deeg uit tot een rechthoek waarvan de korte zijdes even breed zijn als de korte zijde van je bakblik.
12. Vet het bakblik in met roomboter en bestuif deze vervolgens met maismeel.
13. Rol het deeg op tot een lange rol en leg deze in het bakblik met de naad naar beneden.
14. Bestrijk het deeg met de andere helft van het geklopte ei en strooi er nog wat maismeel overheen.
15. Leg een theedoek over het bakblik en laat het brood nogmaals 45 minuten tot een uur rijzen.
16. Na het rijzen zet je het brood in een voorverwarmde oven van 210 graden. Als het brood in de oven staat, verlaag je de temperatuur naar 180 graden en laat je het brood 25 minuten bakken.
17. Eet smakelijk!
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
1.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekker recept uit Landleven
Ingrediënten
DIT HEB JE NODIG:
50 gram maismeel
200 gram tarwebloem
7 gram gist
38 gram roomboter
Een ei, losgeklopt, de helft voor het deeg en bewaar de andere helft om te bestrijken
4 gram zout
12 gram witte basterdsuiker
100 ml water
150 gram uitgelekte maiskorrels
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Brood
Recept ID
1469875
Homepage ID
2417019
Teller
27
Bron
https://www.landleven.nl/inspiratie/lekker-eten/2017/oktober/maisbrood/
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
judyspoelstra
Gelegenheid