Bereidingswijze
ZO GA JE TE WERK
Maak eerst het deeg.Doe de zachte boter en de roomkaas in een keukenmachine, Voeg de bloem en het zout toe en pulseer tot een kruimelig deeg ontstaat.
Vorm van het deeg een bal, pak het in met huishoudfolie en laat het twee uur rusten in de koelkast. Maak ondertussen de vulling.
Verhit de olijfolie in een pan en bak hier het sjalotje even in aan.
Voeg de salieblaadjes en de chilivlokken toe en bak nog eens twee minuten.
Voeg de pompoenpuree toe en stoof dit enkele minuten op een matig vuur, zodat iets van het vocht verdampt.
Breng op smaak met zout en peper.
Haal de pan van het vuur en laat het mengsel afkoelen.
Rol het gekoelde deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een mooie rechthoekige lap (bestuif ook de onderkant met bloem, want het deeg kan aardig plakkerig zijn).
Smeer de vulling over het deeg en bestrooi het met de fijngehakte walnoten.
Snijd het deeg nu in zestien kleine driehoekjes.
Rol de driehoekjes op (begin met de brede kant) zodat het de vorm van een croissantje krijgt.
Leg de broodjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
Klop het ei los met het water en bestrijk hier de broodjes mee.
Bak de broodjes in een op 175 graden voorverwarmde oven in ongeveer 25 minuten goudbruin.
Bestooi vlak voor het serveren met wat Maldon zeezout of snippers Parmezaanse kaas.
Maak eerst het deeg.Doe de zachte boter en de roomkaas in een keukenmachine, Voeg de bloem en het zout toe en pulseer tot een kruimelig deeg ontstaat.
Vorm van het deeg een bal, pak het in met huishoudfolie en laat het twee uur rusten in de koelkast. Maak ondertussen de vulling.
Verhit de olijfolie in een pan en bak hier het sjalotje even in aan.
Voeg de salieblaadjes en de chilivlokken toe en bak nog eens twee minuten.
Voeg de pompoenpuree toe en stoof dit enkele minuten op een matig vuur, zodat iets van het vocht verdampt.
Breng op smaak met zout en peper.
Haal de pan van het vuur en laat het mengsel afkoelen.
Rol het gekoelde deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een mooie rechthoekige lap (bestuif ook de onderkant met bloem, want het deeg kan aardig plakkerig zijn).
Smeer de vulling over het deeg en bestrooi het met de fijngehakte walnoten.
Snijd het deeg nu in zestien kleine driehoekjes.
Rol de driehoekjes op (begin met de brede kant) zodat het de vorm van een croissantje krijgt.
Leg de broodjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
Klop het ei los met het water en bestrijk hier de broodjes mee.
Bak de broodjes in een op 175 graden voorverwarmde oven in ongeveer 25 minuten goudbruin.
Bestooi vlak voor het serveren met wat Maldon zeezout of snippers Parmezaanse kaas.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze hartige broodjes met salie en walnoot zijn erg lekker als borrelhapje of als voorgerecht met wat salade.
Ingrediënten
100 g ongezouten boter, op kamertemperatuur
100 g roomkaas, op kamertemperatuur
110 g bloem
1 tl zout
1 el olijfolie
1 sjalot, fijngehakt
1 handjevol salieblaadjes, fijngehakt
½ tl chilivlokken
75 g pompoenpuree
wat zout en versgemalen zwarte peper
1 handjevol walnoten, fijngehakt
1 ei
1 tl water
1 tl Maldon zeezout of Parmezaanse kaas
100 g roomkaas, op kamertemperatuur
110 g bloem
1 tl zout
1 el olijfolie
1 sjalot, fijngehakt
1 handjevol salieblaadjes, fijngehakt
½ tl chilivlokken
75 g pompoenpuree
wat zout en versgemalen zwarte peper
1 handjevol walnoten, fijngehakt
1 ei
1 tl water
1 tl Maldon zeezout of Parmezaanse kaas
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1469873
Homepage ID
2417019
Teller
8
Bron
https://www.landleven.nl/inspiratie/lekker-eten/2014/september/salie-walnootbroodjes/
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid