Muffins - Havermout - wortel muffins

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 04/10/2019 - 10:45
Bereidingswijze
ZO GA JE TE WERK
Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed de holletjes van een muffinbakblik met bakpapier.
Meng in een grote kom alle ‘droge' ingrediënten en in een andere kom alle ‘natte' ingrediënten.
Meng de geraspte wortel door de natte ingrediënten.
Voeg de droge ingrediënten toe aan de natte en roer kort door. Er mogen gerust klontjes achterblijven.
Doe het beslag in de holletjes van een muffinbakblik, bestrooi elke muffin met wat extra havervlokken en bak de muffins in een half uurtje gaar en goudbruin. Serveer meteen.
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
12.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze muffins zijn fris romig en redelijk gezond, met havermout en geraspte wortel. Met dit recept bak je er 12.
Ingrediënten
200 g bloem
75 g havermoutvlokken
1/2 zakje bakpoeder
½ tl zout
125 g suiker
1/2 tl kaneelpoeder
1/4 tl gemalen nootmuskaat
2 eieren
200 ml yoghurt
30 ml zonnebloemolie
1/2 tl vanille-extract
50 g wortel, fijn geraspt
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Lunch/Brunch
Recept ID
1469869
Homepage ID
2417019
Teller
213
Bron
https://www.landleven.nl/inspiratie/lekker-eten/2015/april/havermout-wortelmuffins/
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
judyspoelstra
Gelegenheid