Muffin met paprika en fetakaas

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 04/10/2019 - 10:41
Bereidingswijze
ZO GA JE TE WERK:
Meng bloem, bakpoeder en zout in een ruime kom en roer deze door elkaar met een garde.
Meng ei, olie en karnemelk in een andere kom en klop deze even los.
Voeg de natte ingrediënten toe aan de droge en roer met een houten lepel tot het beslag gemengd is.
Voeg groente, kruiden en fetakaas toe en meng even.
Schep het beslag in de holletjes van het bakblik.
Bak de muffins in ongeveer een half uur gaar en mooi goudkleurig in een op 200 graden voorverwarmde oven.
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
12.00
Vertel iets leuks over dit recept
Muffins zijn lekkere tussendoortjes. Je maakt ze in een handomdraai, dus ze staan zó op tafel. Dit is een hartige variant, met paprika en fetakaas. Lekker bij de high tea of bij de borrel. 
Ingrediënten
275 g bloem
1 zakje bakpoeder (16 g)
snuf zout
1 ei
80 ml neutrale plantaardige olie (bijv. zonnebloemolie)
275 ml karnemelk
3/4 rode paprika in kleine stukjes
1 lente-ui in ringetjes
50 g fetakaas in blokjes
1 tl gedroogde tijm
1 tl gedroogde rozemarijn
verder: muffinbakblik met 12 holletjes
Leuke tips
Meer lekkere muffinvariaties, zoet en hartig, vind je in Landleven 2. Ook staan er heel veel handige tips in voor het bakken van muffins. Landleven 2 verschijnt op 13 februari 2018.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Lunch/Brunch
Recept ID
1469867
Homepage ID
2417019
Teller
377
Bron
https://www.landleven.nl/inspiratie/lekker-eten/2018/februari/hartige-muffins-met-paprika-en-fetakaas/
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
judyspoelstra
Gelegenheid