Bereidingswijze
-Bestrooi de kalfslappen met zout, peper en de bloem.
-Verhit in een braadpan de olie en de boter en bak hierin de kalfslappen op middelhoog vuur aan beide kanten lichtbruin.
-Voeg de ui, wortel, bleekselderij, fijngehakte knoflook en tijm toe en fruit alles 3 min. zachtjes mee.
- Schenk de wijn langs de wand in de pan en breng alles aan de kook.
-Voeg de fond toe en breng alles weer aan de kook.
-Leg de deksel op de pan en stoof de kalfslappen in ca. 1 1/4 uur op het allerlaagste pitje gaar.
-Rasp intussen voor de gremolata de gele schil dun van de citroen. Meng in een kommetje de citroenschil met de peterselie en pers de tweede teen knoflook erboven uit.
-Verdeel de kalfslappen met de saus over 4 warme borden en schep de gremolata op het vlees.
-Verhit in een braadpan de olie en de boter en bak hierin de kalfslappen op middelhoog vuur aan beide kanten lichtbruin.
-Voeg de ui, wortel, bleekselderij, fijngehakte knoflook en tijm toe en fruit alles 3 min. zachtjes mee.
- Schenk de wijn langs de wand in de pan en breng alles aan de kook.
-Voeg de fond toe en breng alles weer aan de kook.
-Leg de deksel op de pan en stoof de kalfslappen in ca. 1 1/4 uur op het allerlaagste pitje gaar.
-Rasp intussen voor de gremolata de gele schil dun van de citroen. Meng in een kommetje de citroenschil met de peterselie en pers de tweede teen knoflook erboven uit.
-Verdeel de kalfslappen met de saus over 4 warme borden en schep de gremolata op het vlees.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een overheerlijk Italiaans stoofpotje uit Milaan, dat makkelijk te bereiden is .De topping van peterselie met citroenschil en knoflook heet gremolata en is de oorspronkelijke topping op dit gerecht. Lekker met rijst en een salade met tomaat met citroendressing.
Ingrediënten
500 g kalfslapjes
2 el bloem
1 el olijfolie
40 g boter
1 kleine ui (gesnipperd)
2 worteltjes (fijngehakt)
2 el bleekselderij (gehakt)
2 tenen knoflook (1 fijngehakt en 1 uitgeperst)
2 tl verse tijmblaadjes
100 ml droge witte wijn
300 ml vleesfond
1 citroen
10 g peterselie (fijngehakt)
2 el bloem
1 el olijfolie
40 g boter
1 kleine ui (gesnipperd)
2 worteltjes (fijngehakt)
2 el bleekselderij (gehakt)
2 tenen knoflook (1 fijngehakt en 1 uitgeperst)
2 tl verse tijmblaadjes
100 ml droge witte wijn
300 ml vleesfond
1 citroen
10 g peterselie (fijngehakt)
Leuke tips
Wijnip:
Bij zo'n uitgesproken en klassiek Italiaans kalfsvleesgerecht hoort een even klassieke wijn. Een middelzware, sappige wijn die soepel overkomt. Bijvoorbeeld een Valpolicella of Bardolino uit Veneto.
Bij zo'n uitgesproken en klassiek Italiaans kalfsvleesgerecht hoort een even klassieke wijn. Een middelzware, sappige wijn die soepel overkomt. Bijvoorbeeld een Valpolicella of Bardolino uit Veneto.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1469851
Homepage ID
1090993
Teller
47
Bron
AH
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid