As­per­ges met ei-pe­ter­se­lie­bo­ter, kriel­tjes en pas­tra­mi

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 04/06/2019 - 05:52
Bereidingswijze
-Kook de krieltjes in 20 min. gaar.
-Breng ondertussen de aspergepan (of een grote pan) met water aan de kook.
-Schil ondertussen de asperges vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant.
- Prik na 12 min. met een vork in de asperges om te controleren of ze gaar zijn.
-Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard en laat schrikken onder koud stromend water, pel en prak fijn.
-Snijd de peterselie fijn.
-Smelt de boter in een steelpan en schep er het ei en de peterselie door.
-Giet de krieltjes af, doe ze terug in de pan en plet ze een beetje met de pureestamper.
-Bestrooi met peper en eventueel zout.
-Neem de asperges met een schuimspaan uit de pan en verdeel ze over de borden.
-Leg de krieltjes en de pastrami erbij.
-Verdeel het ei-peterseliemengsel over de asperges.
Afbeelding
As­per­ges met ei-pe­ter­se­lie­bo­ter, kriel­tjes en pas­tra­mi
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Klassieke asperges met een Italiaanse twist.
Ingrediënten
1 kg krieltjes
1 kg verse witte asperges
4 middelgrote eieren
15 g verse peterselie
60 g ongezouten roomboter
200 g runderpastrami
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1469781
Homepage ID
1090993
Teller
9
Bron
AH
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester
Gelegenheid