As­per­gera­gout in een pas­tei­bak­je

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 04/06/2019 - 05:47
Bereidingswijze
-Smelt op laag vuur de boter in een steelpan met dikke bodem zonder te kleuren en voeg de bloem toe. Laat de bloem op laag vuur 2-3 min. al roerend garen (roux). Haal van het vuur.
-Schil de asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant.
-Breng de schillen en de afsnijdsels aan de kook met het water en zout.
-Kook hierin de asperges 8 min.
- Haal de asperges uit de pan, laat goed uitlekken en snijd ze in stukjes van 1 cm.
-Zeef het kookvocht.
-Verwarm de pasteitjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
-Voeg al roerend met een garde 300 ml van de aspergebouillon (per 4 personen) toe aan de roux.
-Laat op laag vuur 2 min. zachtjes koken.
-Voeg de asperges en de room toe en verwarm kort zonder te laten koken.
-Breng op smaak met witte peper en eventueel zout.
-Leg op ieder bord een pasteitje, schep de ragout erin en erover en garneer met een takje peterselie.
Afbeelding
As­per­gera­gout in een pas­tei­bak­je
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Zolang ze er zijn, moet je er van genieten. En maken we er dus ook ragout van.
Ingrediënten
25 g ongezouten roomboter
30 g tarwebloem
500 g verse witte asperges
1 liter water
1 tl zout
4 pasteibakjes
50 ml slagroom
4 takjes verse bladpeterselie
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
1469779
Homepage ID
1090993
Teller
712
Bron
AH
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Author Image
marcdepester
Gelegenheid