Bereidingswijze
-Verwarm de oven voor op 200 °C.
-Halveer de krieltjes en kook ze 6 min.
-Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster het amandelschaafsel 2 min. op middelhoog vuur. Laat afkoelen op een bord.
-Schil de asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant. Snijd de asperges in stukken van 3 cm.
-Verwarm de prei volgens de aanwijzingen op de verpakking en verdeel het over een ingevette ovenschaal.
-Verhit de olie in een koekenpan en bak de asperges met de dragon, peper en eventueel zout 5 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Neem van het vuur.
-Snijd de ham in reepjes.
-Rasp de gele schil van de citroen en pers de helft van de vrucht uit.
-Rasp de kaas.
- Meng de rasp en 1 el sap, de krieltjes, het amandelschaafsel en de ham door de asperges.
-Schep het op de prei en bestrooi met de kaas.
-Bak ca. 15 min. in het midden van de oven.
-Halveer de krieltjes en kook ze 6 min.
-Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster het amandelschaafsel 2 min. op middelhoog vuur. Laat afkoelen op een bord.
-Schil de asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant. Snijd de asperges in stukken van 3 cm.
-Verwarm de prei volgens de aanwijzingen op de verpakking en verdeel het over een ingevette ovenschaal.
-Verhit de olie in een koekenpan en bak de asperges met de dragon, peper en eventueel zout 5 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Neem van het vuur.
-Snijd de ham in reepjes.
-Rasp de gele schil van de citroen en pers de helft van de vrucht uit.
-Rasp de kaas.
- Meng de rasp en 1 el sap, de krieltjes, het amandelschaafsel en de ham door de asperges.
-Schep het op de prei en bestrooi met de kaas.
-Bak ca. 15 min. in het midden van de oven.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Aardappel-groente-vlees, maar dan in een ovenschotel. De geraspte kaas zorgt voor zo'n mooi goudbruin korstje.
Ingrediënten
500 g krieltjes
3 el amandelschaafsel
1 kg verse witte asperges
450 g diepvries prei à la crème
2 el arachideolie
½ el gedroogde dragon
150 g flinterdunne achterham
1 citroen (schoongeboend)
75 g Twijfelaar 50+ kaas (stuk) of emmentaler geraspt
3 el amandelschaafsel
1 kg verse witte asperges
450 g diepvries prei à la crème
2 el arachideolie
½ el gedroogde dragon
150 g flinterdunne achterham
1 citroen (schoongeboend)
75 g Twijfelaar 50+ kaas (stuk) of emmentaler geraspt
Hulpmiddelen & keukengerei
ovenschaal (25 x 25 cm)
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1469777
Homepage ID
1090993
Teller
9
Bron
AH
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid