Mousse van Limoncello

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 04/04/2019 - 07:59
Bereidingswijze
1 Splits de eieren. Rasp de schil van de citroen en pers 'm vervolgens uit.
2 Klop de eidooiers met de kristalsuiker en de geraspte citroenschil tot een dikke witte massa. Laat de gelatine 5 minuten weken in koud water.
3 Verwarm het citroensap. Knijp de gelatine uit en los 'm op in het warme citroensap. Laat een beetje afkoelen. Klop het citroensap door het eiermengsel.
4 Klop de eiwitten stijf. Klop in een andere kom de room stijf met de bloemsuiker. Meng de limoncello door het ei-citroenmengsel en spatel daarna eerst de slagroom en vervolgens het eiwitschuim door de massa. Verdeel het mengsel over glazen en laat 2 uur koelen.
5 Hak de pistachenootjes fijn. Werk de glaasjes af met pistaches en paaseitjes.
Afbeelding
Mousse van Limoncello
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Makkelijk en super lekker ; na de bereiding voor enkele uurtjes in de koelkast , pistachenootjes en paaseitje erop en klaar is Kees 
Ingrediënten
4 eieren
1 citroen
80 g kristalsuiker (fijn )
4 g gelatine
200 ml slagroom
2 el bloemsuikerl
20 g pistachesnootjes
8 paaseitjes (suikeren)
10 cl limoncello
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1469727
Homepage ID
1090993
Teller
101
Bron
Libelle Lekker
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester
Gelegenheid