Bereidingswijze
-Schil de asperges van de kop naar de voet en breek de uiteinden af. Kijk goed na of de schil overal verwijderd is.
-Snijd de korst van de Hervekaas en snijd de kaas in kleine stukjes. Warm de melk op en smelt hierin de Hervekaas. Breng een ruime pan water aan de kook met een flinke scheut azijn.
-Zet het vuur lager, zodat het water tot tegen het kookpunt aan blijft. Breek de eieren in 4 kopjes. Breng het water in beweging met behulp van een garde en laat er voorzichtig een voor een de eieren in glijden. Werk het eiwit snel rond de dooier met behulp van een lepel en laat de eieren 3 minuten pocheren. Schep ze voorzichtig uit het water en laat ze uitlekken op een keukenhanddoek.
-Bak de asperges goudbruin in een scheutje arachideolie op een laag vuur. Kruid de asperges met peper van de molen en zeezout en laat ze uitlekken op keukenpapier.
-Snijd of scheur het brood in kleine stukjes en bak ze goudbruin en krokant in de boter. Laat uitlekken op keukenpapier.
SERVEREN:
Verdeel de asperges op de borden en schik er telkens een gepocheerd eitje op. Indien nodig kun je de eitjes nog heel kort opwarmen in wat heet, gezouten water. Lepel de warme Hervekaascrème over de eitjes en werk af met de blaadjes postelein en de broodkorstjes.
-Snijd de korst van de Hervekaas en snijd de kaas in kleine stukjes. Warm de melk op en smelt hierin de Hervekaas. Breng een ruime pan water aan de kook met een flinke scheut azijn.
-Zet het vuur lager, zodat het water tot tegen het kookpunt aan blijft. Breek de eieren in 4 kopjes. Breng het water in beweging met behulp van een garde en laat er voorzichtig een voor een de eieren in glijden. Werk het eiwit snel rond de dooier met behulp van een lepel en laat de eieren 3 minuten pocheren. Schep ze voorzichtig uit het water en laat ze uitlekken op een keukenhanddoek.
-Bak de asperges goudbruin in een scheutje arachideolie op een laag vuur. Kruid de asperges met peper van de molen en zeezout en laat ze uitlekken op keukenpapier.
-Snijd of scheur het brood in kleine stukjes en bak ze goudbruin en krokant in de boter. Laat uitlekken op keukenpapier.
SERVEREN:
Verdeel de asperges op de borden en schik er telkens een gepocheerd eitje op. Indien nodig kun je de eitjes nog heel kort opwarmen in wat heet, gezouten water. Lepel de warme Hervekaascrème over de eitjes en werk af met de blaadjes postelein en de broodkorstjes.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Overheerlijk aspergegerecht dat niet zo moeilijk is om te bereiden.
Ingrediënten
12 witte Mechelse asperges
4 verse scharreleieren
150 gr Hervekaas
2 dikke sneden brood
100 gr postelein
1 dl volle melk
arachideolie
30 gr boter
peper - zout
1 flinke scheut witte azijn
4 verse scharreleieren
150 gr Hervekaas
2 dikke sneden brood
100 gr postelein
1 dl volle melk
arachideolie
30 gr boter
peper - zout
1 flinke scheut witte azijn
Leuke tips
TIP:
-In plaats van postelein kun je ook jonge spinazieblaadjes gebruiken,al dan niet heel kort gebakken in een scheutje olijfolie. Als hoofdgerecht kun je het best 2 asperges extra per persoon rekenen!
-In plaats van postelein kun je ook jonge spinazieblaadjes gebruiken,al dan niet heel kort gebakken in een scheutje olijfolie. Als hoofdgerecht kun je het best 2 asperges extra per persoon rekenen!
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
1469697
Homepage ID
1090993
Teller
9
Bron
njam - chef = Van den Bulck Phillipe
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid