Bereidingswijze
BEREIDEN:
-Kook de parelcouscous gaar in gezouten water, giet af en spoel onder koud, stromend water.
-Snijd de broccoli in roosjes en kook ze beetgaar in gezouten water. Giet af en laat een beetje afkoelen. Snijd de komkommer in blokjes en de kerstomaatjes in vieren. Hak de peterselie fijn.
-Bak de stukken zalm in een scheutje olijfolie. Kruid met peper en zout.
-Meng alle ingrediënten voor de yoghurtdressing.
SERVEREN:
-Meng de parelcouscous met de groentjes, fijngehakte peterselie, een scheutje olijfolie, een snuifje peper en een snuifje zout.
-Verdeel over bordjes en serveer samen met een stukje zalm en de yoghurtdressing.
-Kook de parelcouscous gaar in gezouten water, giet af en spoel onder koud, stromend water.
-Snijd de broccoli in roosjes en kook ze beetgaar in gezouten water. Giet af en laat een beetje afkoelen. Snijd de komkommer in blokjes en de kerstomaatjes in vieren. Hak de peterselie fijn.
-Bak de stukken zalm in een scheutje olijfolie. Kruid met peper en zout.
-Meng alle ingrediënten voor de yoghurtdressing.
SERVEREN:
-Meng de parelcouscous met de groentjes, fijngehakte peterselie, een scheutje olijfolie, een snuifje peper en een snuifje zout.
-Verdeel over bordjes en serveer samen met een stukje zalm en de yoghurtdressing.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Makkelijk en lekker idee gerecht voor Pasen
Ingrediënten
150 gr parelcouscous
1 broccoli, in roosjes
1 komkommer
250 gr kerstomaatjes
enkele takjes peterselie, fijngehakt
500 gr zalm, in moten
Voor de dressing:
4 el Griekse yoghurt
1 citroen, het sap
1 teentje look, geperst
enkele blaadjes peterselie, fijngehakt
peper - zout
1 broccoli, in roosjes
1 komkommer
250 gr kerstomaatjes
enkele takjes peterselie, fijngehakt
500 gr zalm, in moten
Voor de dressing:
4 el Griekse yoghurt
1 citroen, het sap
1 teentje look, geperst
enkele blaadjes peterselie, fijngehakt
peper - zout
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1469693
Homepage ID
1090993
Teller
213
Bron
Njam - chef Bex
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid