Bereidingswijze
-Verwarm de oven voor op 180 °C.
-Breng licht gezouten water aan de kook en kook de broccoli roosjes maximum 3 minuten. Giet ze af.
-Mix de broccoli met de ricotta en de Parmezaanse kaas en kruid met dille, citroenschil, peper en zout.
-Splits de eieren en meng de eierdooiers met de broccoli en klop de eiwitten schuimig.
-Spatel de eiwitten voorzichtig door het broccolimengsel en schep alles in een ingevette ovenschotel of in 4 individuele ramequins.
-Bak de soufflé 20 tot 25 minuten in de oven.
-Breng licht gezouten water aan de kook en kook de broccoli roosjes maximum 3 minuten. Giet ze af.
-Mix de broccoli met de ricotta en de Parmezaanse kaas en kruid met dille, citroenschil, peper en zout.
-Splits de eieren en meng de eierdooiers met de broccoli en klop de eiwitten schuimig.
-Spatel de eiwitten voorzichtig door het broccolimengsel en schep alles in een ingevette ovenschotel of in 4 individuele ramequins.
-Bak de soufflé 20 tot 25 minuten in de oven.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
=10ptHeerlijk, van die lichte gerechtjes die toch boordevol=10ptsmaak zitten... zoals deze lukt-altijd-soufflé die als bijgerecht of als voorgerecht kan worden geserveerd
Ingrediënten
500 g broccoli, in roosjes
150 g ricotta
50 g fijngeraspte Parmezaanse kaas
1 tl dille
geraspte schil van 1 citroen
3 eieren
150 g ricotta
50 g fijngeraspte Parmezaanse kaas
1 tl dille
geraspte schil van 1 citroen
3 eieren
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
1469689
Homepage ID
1090993
Teller
32
Bron
solo
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Gelegenheid