Bereidingswijze
Voorbereiding
- Snij het brood in blokjes en laat ze kleuren in 2 eetl. olijfolie.
- Hak de sjalotten en de knoflook fijn.
- Mix de hazelnoten en de amandelen fijn. Voeg er de broodkorstjes, de gehakte sjalot en knoflook, 3 eetl. droge witte wijn, 1 koffiel. paprikapoeder, 1/4 koffiel. pilipili, peper en zout bij. Mix tot een dikke massa.
- Snij de wortel in fijne staafjes.
- Snij de tomaat in blokjes.
- Hak de peterselie fijn.
Bereiding = 25 min.
1. Verhit 2 eetl. olijfolie in een ruime kookpan. Laat de notenpasta gedurende 1 min. stoven terwijl u omroert. Haal van het vuur en strooi er de bloem over. Meng goed door elkaar en giet er beetje bij beetje 1,5 dl droge witte wijn en 4 dl water bij. Voeg het verkruimelde blokje visbouillon toe. Zet opnieuw op het vuur en laat al roerend 3 min. koken tot de saus begint te binden.
2. Voeg de stukken Alaska pollak en de wortelstaafjes toe. Dek af en laat op een zacht vuur gedurende 10 min. sudderen. Roer af en toe om.
3. Voeg de inktvisringen, de mosselen en de garnalen toe en laat nog 5 min. sudderen.
4. Haal de grote stukken vis uit de pan en snij ze in stukjes. Doe ze terug in de pan en laat nog 2 min. sudderen.
5. Meng er de tomatenblokjes onder en laat nog een minuutje op het vuur.
Afwerking
Dien op in kleine pannetjes of in diepe borden. Versier met fijngehakte peterselie. Geef er partjes citroen bij.
- Snij het brood in blokjes en laat ze kleuren in 2 eetl. olijfolie.
- Hak de sjalotten en de knoflook fijn.
- Mix de hazelnoten en de amandelen fijn. Voeg er de broodkorstjes, de gehakte sjalot en knoflook, 3 eetl. droge witte wijn, 1 koffiel. paprikapoeder, 1/4 koffiel. pilipili, peper en zout bij. Mix tot een dikke massa.
- Snij de wortel in fijne staafjes.
- Snij de tomaat in blokjes.
- Hak de peterselie fijn.
Bereiding = 25 min.
1. Verhit 2 eetl. olijfolie in een ruime kookpan. Laat de notenpasta gedurende 1 min. stoven terwijl u omroert. Haal van het vuur en strooi er de bloem over. Meng goed door elkaar en giet er beetje bij beetje 1,5 dl droge witte wijn en 4 dl water bij. Voeg het verkruimelde blokje visbouillon toe. Zet opnieuw op het vuur en laat al roerend 3 min. koken tot de saus begint te binden.
2. Voeg de stukken Alaska pollak en de wortelstaafjes toe. Dek af en laat op een zacht vuur gedurende 10 min. sudderen. Roer af en toe om.
3. Voeg de inktvisringen, de mosselen en de garnalen toe en laat nog 5 min. sudderen.
4. Haal de grote stukken vis uit de pan en snij ze in stukjes. Doe ze terug in de pan en laat nog 2 min. sudderen.
5. Meng er de tomatenblokjes onder en laat nog een minuutje op het vuur.
Afwerking
Dien op in kleine pannetjes of in diepe borden. Versier met fijngehakte peterselie. Geef er partjes citroen bij.
Afbeelding
Aantal personen
7.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een lekker en makkelijk zuiders vispannetje
Ingrediƫnten
500 g Alaska pollak (diepvries)
200 g inktvisringen (diepvries)
150 g gekookte mosselen (diepvries)
150 g roze garnalen (diepvries)
1 tomaat
1 wortel
50 g hazelnoten
50 g amandelnoten
2 sjalotten
2 teentjes knoflook
1 citroen
1.5 dl droge witte wijn
3 eetl. droge witte wijn
1 snede wit brood
2 eetl. bloem
1 blok visbouillon
4 eetl. olijfolie
2 takjes peterselie (vers)
0.25 koffiel. pilipili
1 koffiel. paprikapoeder
peper en zout
200 g inktvisringen (diepvries)
150 g gekookte mosselen (diepvries)
150 g roze garnalen (diepvries)
1 tomaat
1 wortel
50 g hazelnoten
50 g amandelnoten
2 sjalotten
2 teentjes knoflook
1 citroen
1.5 dl droge witte wijn
3 eetl. droge witte wijn
1 snede wit brood
2 eetl. bloem
1 blok visbouillon
4 eetl. olijfolie
2 takjes peterselie (vers)
0.25 koffiel. pilipili
1 koffiel. paprikapoeder
peper en zout
Leuke tips
- Geeft u dit gerecht als hoofdschotel dan volstaat deze portie voor 4 personen.
Romescosaus
Romescosaus is een traditionele bereiding uit de streek van Tarragona (ten zuiden van Barcelona). Het is een korrelige saus met piment, knoflook en noten (amandelen, pijnboompitten, hazelnoten, enz.) en gefrituurd brood. Ze wordt gegeven bij koude en warme visschotels.
Romescosaus
Romescosaus is een traditionele bereiding uit de streek van Tarragona (ten zuiden van Barcelona). Het is een korrelige saus met piment, knoflook en noten (amandelen, pijnboompitten, hazelnoten, enz.) en gefrituurd brood. Ze wordt gegeven bij koude en warme visschotels.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Spaans
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
1469571
Homepage ID
1090993
Teller
31
Bron
colruyt
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid