Bereidingswijze
- Smelt de boter en verkruimel de koekjes, roer de gesmolten boter door de koekkruimels.
- Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier en verdeel het
koekkruimel/botermengsel over de bodem, druk het goed vast aan en zet het 10 minuten in de koelkast.
- Klop de slagroom met de suiker stijf en schep er de kwark en de advocaat doorheen.
- Week de gelatine in koud water en verwarm een bodempje water in een pannetje, als het water kookt neem je de pan van het vuur en los je er de uitgeknepen gelatine in op (goed roeren).
Giet deze vloeistof in een dun straaltje bij het kwark/slagroom/advocaat mengsel.
- Haal de springvorm met de bodem uit de koelkast en giet er het kwarkmengsel in en strijk de bovenkant glad met een spatel.
- Laat de taart ongeveer 4 uur opstijven in de koelkast. (Ik maak hem vaak de avond van te voren al).
- Garneer met geschaafde chocola of met paaseitjes/figuurtjes.
- Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier en verdeel het
koekkruimel/botermengsel over de bodem, druk het goed vast aan en zet het 10 minuten in de koelkast.
- Klop de slagroom met de suiker stijf en schep er de kwark en de advocaat doorheen.
- Week de gelatine in koud water en verwarm een bodempje water in een pannetje, als het water kookt neem je de pan van het vuur en los je er de uitgeknepen gelatine in op (goed roeren).
Giet deze vloeistof in een dun straaltje bij het kwark/slagroom/advocaat mengsel.
- Haal de springvorm met de bodem uit de koelkast en giet er het kwarkmengsel in en strijk de bovenkant glad met een spatel.
- Laat de taart ongeveer 4 uur opstijven in de koelkast. (Ik maak hem vaak de avond van te voren al).
- Garneer met geschaafde chocola of met paaseitjes/figuurtjes.
Afbeelding
Aantal personen
10.00
Vertel iets leuks over dit recept
Pasen en chocola zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en advocaat hoort daar ook nog eens bij.
En omdat het een heerlijke combinatie is heb ik er deze variatie mee gemaakt op mijn "oude" verjaardags kwarktaart.
Voor de bodem heb ik chocolade chip cookies gebruikt en in plaats van gewone kwark heb ik stracciatella kwark genomen. Ik heb het afgetopt met geschaafde chocola maar als je een echte Paastaart maakt leg je er natuurlijk paaseitjes of paasfiguurtjes bovenop.
TIP: Door gebruik te maken van glutenvrije koekjes kun je deze taart heel eenvoudig glutenvrij maken. Let wel even op de kwark en de chocola die je gebruikt want daar zitten vaak sporen van gluten in.
En omdat het een heerlijke combinatie is heb ik er deze variatie mee gemaakt op mijn "oude" verjaardags kwarktaart.
Voor de bodem heb ik chocolade chip cookies gebruikt en in plaats van gewone kwark heb ik stracciatella kwark genomen. Ik heb het afgetopt met geschaafde chocola maar als je een echte Paastaart maakt leg je er natuurlijk paaseitjes of paasfiguurtjes bovenop.
TIP: Door gebruik te maken van glutenvrije koekjes kun je deze taart heel eenvoudig glutenvrij maken. Let wel even op de kwark en de chocola die je gebruikt want daar zitten vaak sporen van gluten in.
Ingrediƫnten
- 450 gram stracciatella kwark (Melkan)
- 250 ml slagroom
- 200 ml advocaat
- 200 gram chocolade chip cookies (glutenvrij)
- 100 gram roomboter
- 6 blaadjes gelatine
- 50 gram suiker
- 250 ml slagroom
- 200 ml advocaat
- 200 gram chocolade chip cookies (glutenvrij)
- 100 gram roomboter
- 6 blaadjes gelatine
- 50 gram suiker
Hulpmiddelen & keukengerei
springvorm/bakpapier/mixer/mixerkom
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1469391
Homepage ID
2066044
Teller
1832
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Glutenvrij
Vegetarisch
Gelegenheid