Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Boen de sinaasappel schoon en rasp het oranje gedeelte van de schil af en pers de sinaasappel uit.
- Doe het sinaasappelsap, sinaasappelrasp, honing en tijmblaadjes in een pannetje en laat het 5 minuutjes koken.
- Bak de beenham even aan alle kanten bruin en leg de ham dan in een ovenschaal. Giet het sap-honingmengsel eroverheen en zet de ham ongeveer 40 minuten in de oven. Draai de ham tussendoor enkele keren om en schep er elke keer wat van het vocht overheen.
- Snij de ham in dikke plakken en lepel er de saus overheen.
- Boen de sinaasappel schoon en rasp het oranje gedeelte van de schil af en pers de sinaasappel uit.
- Doe het sinaasappelsap, sinaasappelrasp, honing en tijmblaadjes in een pannetje en laat het 5 minuutjes koken.
- Bak de beenham even aan alle kanten bruin en leg de ham dan in een ovenschaal. Giet het sap-honingmengsel eroverheen en zet de ham ongeveer 40 minuten in de oven. Draai de ham tussendoor enkele keren om en schep er elke keer wat van het vocht overheen.
- Snij de ham in dikke plakken en lepel er de saus overheen.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Sinaasappel-tijmsaus is niet alleen bij eend maar ook met beenham een zeer goede combinatie. Lekker kruidig door de tijm, de honing maakt het een beetje "sticky" en de sinaasappel houdt het lekker licht. Met de sinaasappel haal je het zonnetje in huis en dat is heerlijk als je naar zon en het voorjaar snakt ;) :)
Ingrediƫnten
- 800 gram (voorgegaarde) beenham (naturel)
- 1 sinaasappel
- 4 el honing
- 1 el verse tijmblaadjes
- olie of braadboter
- 1 sinaasappel
- 4 el honing
- 1 el verse tijmblaadjes
- olie of braadboter
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Mediterraan
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1469389
Homepage ID
2066044
Teller
1831
Drank
Uit
Bookmarked
6
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Glutenvrij
Gelegenheid