Len­te­qui­che met as­per­ges, broc­co­li en ga­na­len

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 03/22/2019 - 11:48
Bereidingswijze
-Verwarm de oven voor op 180 °C.
-Bekleed de springvorm met het bladerdeeg.
-Snijd 3 cm van de houtachtige onderkant van de asperges.
-Snijd de asperges in stukken van 4 cm. Verkruimel de geitenkaas.
-Klop de eieren in een grote mengkom los met de kookroom en peper naar smaak.
-Meng de broccolirijst, garnalen, geitenkaas en aspergestukjes door het eimengsel.
-Verdeel het mengsel over het bladerdeeg.
-Bak de quiche in ca. 60 min. iets onder het midden van de oven goudbruin en gaar.
-Neem uit de oven en laat 10 min. afkoelen op een rooster.
Afbeelding
Len­te­qui­che met as­per­ges, broc­co­li en ga­na­len
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Je kunt deze hartige taart warm, lauw of - de volgende dag - ook prima koud eten. Je kan dit gerecht 2 dagen van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast. Je kunt deze quiche koud, lauw of warm eten. Warm 'm dan in een voorverwarmde oven op 180 °C afgedekt op in ca. 20 min.
Ingrediënten
270 g vers bladerdeeg (rol)
350 g verse groene asperges
250 g geitenkaas naturel 55+
4 middelgrote eieren
125 ml kookroom
400 g broccolirijst
200 g verse wokgarnalen met knoflook
Hulpmiddelen & keukengerei
springvorm (Ø 24 cm, ingevet)
Leuke tips

Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1469315
Homepage ID
1090993
Teller
145
Bron
AH
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester
Gelegenheid