Bereidingswijze
-Schil de asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige uiteinden.
-Kook 10 min. in ruim water.
-Giet af, laat iets afkoelen en snijd in 3 stukken.
-Vet ondertussen de pannetjes of schaaltjes in.
-Verdeel hier de asperges over.
-Verwarm de oven voor op 190 °C.
-Klop de eieren los met de crème fraîche, verkruimel de geitenkaas erboven en schep om.
-Snijd de peterselie fijn
-Voeg de peterselie, peper en eventueel zout naar smaak toe aan het mengsel van ei en crème fraîche.
-Verdeel het eimengsel over de asperge en bak ca. 30 min in de oven.
-Kook 10 min. in ruim water.
-Giet af, laat iets afkoelen en snijd in 3 stukken.
-Vet ondertussen de pannetjes of schaaltjes in.
-Verdeel hier de asperges over.
-Verwarm de oven voor op 190 °C.
-Klop de eieren los met de crème fraîche, verkruimel de geitenkaas erboven en schep om.
-Snijd de peterselie fijn
-Voeg de peterselie, peper en eventueel zout naar smaak toe aan het mengsel van ei en crème fraîche.
-Verdeel het eimengsel over de asperge en bak ca. 30 min in de oven.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Perfect voorgerecht dat kinderen ook heel lekker vinden!
Ingrediënten
500 g verse witte asperges
4 middelgrote eieren
125 ml crème fraîche
1 stukje Bettine Blanc geitenkaas 45+ (ca. 145 g)
4 el verse platte peterselie
4 middelgrote eieren
125 ml crème fraîche
1 stukje Bettine Blanc geitenkaas 45+ (ca. 145 g)
4 el verse platte peterselie
Hulpmiddelen & keukengerei
4 ovenbestendige minibraadpannetjes of schaaltjes
Leuke tips
Variatietip:
Met de gegrilde tomaat en de krieltjes met kruidenboter maakt u hier een compleet hoofdgerecht van.
Met de gegrilde tomaat en de krieltjes met kruidenboter maakt u hier een compleet hoofdgerecht van.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
1469313
Homepage ID
1090993
Teller
8
Bron
AH
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid