As­per­ge-pe­ter­se­lie­pan­ne­tje uit de oven

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 03/22/2019 - 11:43
Bereidingswijze
-Schil de asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige uiteinden.
-Kook 10 min. in ruim water.
-Giet af, laat iets afkoelen en snijd in 3 stukken.
-Vet ondertussen de pannetjes of schaaltjes in.
-Verdeel hier de asperges over.

-Verwarm de oven voor op 190 °C.
-Klop de eieren los met de crème fraîche, verkruimel de geitenkaas erboven en schep om.
-Snijd de peterselie fijn
-Voeg de peterselie, peper en eventueel zout naar smaak toe aan het mengsel van ei en crème fraîche.
-Verdeel het eimengsel over de asperge en bak ca. 30 min in de oven.
Afbeelding
As­per­ge-pe­ter­se­lie­pan­ne­tje uit de oven
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Perfect voorgerecht dat kinderen ook heel lekker vinden!
Ingrediënten
500 g verse witte asperges
4 middelgrote eieren
125 ml crème fraîche
1 stukje Bettine Blanc geitenkaas 45+ (ca. 145 g)
4 el verse platte peterselie
Hulpmiddelen & keukengerei
4 ovenbestendige minibraadpannetjes of schaaltjes
Leuke tips
Variatietip:
Met de gegrilde tomaat en de krieltjes met kruidenboter maakt u hier een compleet hoofdgerecht van.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
1469313
Homepage ID
1090993
Teller
8
Bron
AH
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester
Gelegenheid