As­per­gera­gout in een pas­tei­bak­je

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 03/20/2019 - 14:31
Bereidingswijze
-Smelt op laag vuur de boter in een steelpan met dikke bodem zonder te kleuren en voeg de bloem toe. Laat de bloem op laag vuur 2-3 min. al roerend garen (roux). Haal van het vuur.
-Schil de asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant. Breng de schillen en de afsnijdsels aan de kook met het water en zout. Kook hierin de asperges 8 min.
-Haal de asperges uit de pan, laat goed uitlekken en snijd ze in stukjes van 1 cm.
-Zeef het kookvocht.

-Verwarm de pasteitjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Voeg al roerend met een garde 300 ml van de aspergebouillon (per 4 personen) toe aan de roux.
-Laat op laag vuur 2 min. zachtjes koken.
-Voeg de asperges en de room toe en verwarm kort zonder te laten koken.
-Breng op smaak met witte peper en eventueel zout.
-Leg op ieder bord een pasteitje, schep de ragout erin en erover en garneer met een takje peterselie.
Afbeelding
As­per­gera­gout in een pas­tei­bak­je
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Zolang ze er zijn, moet je er van genieten. En maken we er dus ook ragout van.
Ingrediënten
25 g ongezouten roomboter
30 g tarwebloem
500 g verse witte asperges
1 liter water
1 tl zout
4 pasteibakjes
50 ml slagroom
4 takjes verse bladpeterselie
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
1469243
Homepage ID
1090993
Teller
32
Bron
AH
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Author Image
marcdepester
Gelegenheid