Been­ham uit de oven met si­naas­ap­pel

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 03/20/2019 - 07:50
Bereidingswijze
-Boen de sinaasappel schoon, rasp de oranje schil en pers de vrucht uit.
-Snijd het steeltje van de rode peper en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn.
-Meng in de aluminiumschaal het sinaasappelrasp en sap met de peper, suiker en olie, totdat de suiker is opgelost.
- Leg de ham in de schaal en wentel door de marinade.
-Dek af met aluminiumfolie en laat 2 uur in de koelkast marineren.
-Keer halverwege.
-Verwarm de oven voor op 175 °C.

-Haal de ham uit de koelkast, verwijder het aluminiumfolie en bak de ham in het midden van de oven in ca. 55 min. gaar. Keer halverwege. Bedruip regelmatig met de marinade.
-Neem de ham uit de oven en dek af met of verpak in aluminiumfolie. Laat 5 min. rusten.
-Snijd de ham in dunne plakken en serveer.
Afbeelding
Been­ham uit de oven met si­naas­ap­pel
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Minder is meer, bewijst dit gerecht. Een paar ingrediënten: meer heb je niet nodig ; eerst 2 uur marineren en dan braden in de oven en klaar is Kees 
Ingrediënten
1 perssinaasappel
1 rode peper
100 g donkere basterdsuiker
1 el koolzaadolie
600 g beenham
Hulpmiddelen & keukengerei
aluminium schaal voor de beenham
Leuke tips
Combinatietip:
Lekker met aardappelpuree en boontjes.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
1469229
Homepage ID
1090993
Teller
72
Bron
AH
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester
Gelegenheid