Appelkruimeltaart met amandelen

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 03/07/2019 - 16:16
Bereidingswijze

Kruimeldeeg:
Meng alle ingrediënten voor de kruimels in een keukenmachine of of wrijf ze in een kom met de vingertoppen door elkaar tot mooie kruimels ontstaan. Zet de kom 30 minuten in de koelkast om de boter stevig te laten worden.

Appelamandeltaart
Rozijnen paar uur tevoren weken in de amaretto.
Appels schillen, klokhuis verwijderen en in kleine stukjes snijden. Appels met citroensap besprenkelen zodat ze niet bruin worden.

Oven voorverwarmen op 180 graden boven- en onder-warmte of 160 graden hete-lucht.

Bodem van de springvorm met bakpapier bekleden.
Rand invetten met boter en met bloem bestrooien.
Suiker en boter met de handmixer romig kloppen.
Eieren één voor eén erdoor kloppen.
Uitgelekte kwark door het deeg kloppen.
Gemalen amandelen, bloem en bakpoeder (of zelfrijzend bakmeel) met elkaar mengen en voorzichtig door de eiermassa spatelen.

Deeg in de vorm doen en gladstrijken.
Appel, rozijnen en geschaafde amandelen door elkaar mengen en over het deeg verdelen. Appelmassa iets verder in het deeg drukken.
Kruimels over de appelmassa verdelen.

In de voorverwarmde oven iets onder het midden de appeltaart plm. 50 tot 60 minuten bakken.
(Prik even in de taart met een satéprikker. Komt de prikker er schoon uit dan is de taart gaar.)
Afbeelding
Appelkruimeltaart met amandelen
Appelkruimeltaart met amandelen
Aantal personen
12.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze heerlijke appelkruimelamandeltaart is gemaakt van roerdeeg. Dit deeg hoef j niet te kneden en is gemakkelijk te maken met een handmixer.
De rozijnen zijn gemarineerd met amaretto. Geen rozijnen? Dan wat amaretto door de appelstukjes.
Ik heb Elstar-appels gebruikt, maar Jonagold kn ook heel goed. De bedoeling van deze taart is dat de appelstukjes heel blijven en dat is moeilijker met goudreinetten.
De taart is de volgende dag nog lekkerder.
De knapperige kruimels bovenop de taart maken deze taart extra lekker.
Ingrediënten
kruimels:
75 gram zachte (room)boter
75 gram suiker
75 gram bloem
25 gram gemalen amandelen
2 theelepels kaneel
Appelamandeltaart
150 gram suiker
150 gram zachte (room)boter
3 eieren
200 gram magere kwark (uitgelekt in een zeef)
75 gram gemalen amandelen
125 gram bloem + 3 theelepels bakpoeder of 100 gram zelfrijzend bakmeel
1 eetlepel citroensap
Plm 800 gram appels in kleine stukjes
100 gram geschaafde amandelen
2 eetlepels rozijnen
3 eetlepels amaretto
Poedersuiker (optioneel)

Hulpmiddelen & keukengerei
Springvorm (24 cm Ø)
Handmixer of keukenmachine
2 kommen (één voor het deeg en één voor de appels)
Bakpapier
spatel
Leuke tips
Lekker met slagroom.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1468705
Homepage ID
886977
Teller
112
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Sojavrij
Author Image
pwiggers
Gelegenheid