Bereidingswijze
Klop de eieren met de suiker en vanillesuiker in een goed geëmailleerde pan tot deze zo goed mogelijk opgelost is.
Voeg dan langzaam de brandewijn toe en laat onder voortdurend roeren de advokaat au bain-marie warm worden net totdat ze niet schift, dan gelijk in koud water laten afkoelen.
Giet ze dan in een goed schoongemaakte karaf en sluit ze af.
zelf maak ik advokaat in de magnetron.
klop de eieren met de suiker in een grote glazen of plastic schaal.
voeg dan de brandewijn toe.
vervolgens zet ik de schaal in de magnetron.
iedere keer 30 seconde op vol vermogen, dan weer even flink kloppen.
let ook op, de advokaat rijst ook, zorg dat de schaal groot genoeg is. het is jammer dat het de schaal uit rijst, daar is het veel te lekker voor.
dit herhaal je net zo vaak tot de advokaat de gewenste dikte heeft.
maar PAS OP, als je te vaak doet heb je zo een omelet.
als je denkt dat je bijna de juiste dikte heb, doe je iedere keer 15 seconde magnetron en kloppen.
zet de schaal vervolgens in koud water om het stollingsproces te stoppen.
doe de advokaat vervolgens in een goed schoongemaakte glazen weckpot.
in de koelkast een paar dagen bewaren.
Voeg dan langzaam de brandewijn toe en laat onder voortdurend roeren de advokaat au bain-marie warm worden net totdat ze niet schift, dan gelijk in koud water laten afkoelen.
Giet ze dan in een goed schoongemaakte karaf en sluit ze af.
zelf maak ik advokaat in de magnetron.
klop de eieren met de suiker in een grote glazen of plastic schaal.
voeg dan de brandewijn toe.
vervolgens zet ik de schaal in de magnetron.
iedere keer 30 seconde op vol vermogen, dan weer even flink kloppen.
let ook op, de advokaat rijst ook, zorg dat de schaal groot genoeg is. het is jammer dat het de schaal uit rijst, daar is het veel te lekker voor.
dit herhaal je net zo vaak tot de advokaat de gewenste dikte heeft.
maar PAS OP, als je te vaak doet heb je zo een omelet.
als je denkt dat je bijna de juiste dikte heb, doe je iedere keer 15 seconde magnetron en kloppen.
zet de schaal vervolgens in koud water om het stollingsproces te stoppen.
doe de advokaat vervolgens in een goed schoongemaakte glazen weckpot.
in de koelkast een paar dagen bewaren.
Afbeelding
Aantal personen
15.00
Vertel iets leuks over dit recept
het is het recept van mijn moeder. Ze maakte 2 x per jaar advokaat voor haar verjaardag en de verjaardag van mijn vader. Als de avokaat klaar was en in de pot zat, gingen we samen de pan schoon maken met de pannenlikker. We waren dan echt aangeschoten van de warme advokaat. Mijn moeder maakte het au bain marie en ik doe het in de magnetron. Maar het is zo lekker en niet ze sterk en scherp als de gekochte flessen advokaat.
Ingrediënten
15 eieren,
400 gr. suiker,
2 zakjes vanille suiker,
¼ l. brandewijn.
400 gr. suiker,
2 zakjes vanille suiker,
¼ l. brandewijn.
Hulpmiddelen & keukengerei
kleine en grote pan,
klopper
als je het in de magnetron maakt:
glazen of plastic schaal,
mixer
klopper
als je het in de magnetron maakt:
glazen of plastic schaal,
mixer
Leuke tips
serveren met een dot slagroom, mag ook zonder slagroom hoor.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Alcoholische dranken
Recept ID
1468533
Homepage ID
2062481
Teller
88
Bron
het recept is van mijn moeder
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid