Bereidingswijze
Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier.
Vermaal het pak koeken en meng het met 60 gram roomboter.
Stort dit mengsel in de bakvorm en strijk het met de bolle kant van een lepel tot een mooie gladde bodem.
Zet de vorm in de koelkast om op te laten stijven.
Doe de mangostukjes in een keukenmachine en draai tot de mango helemaal gepureerd is. Dit kan eventueel ook met een staafmixer.
Schep het mangomengsel in een tweede kom. Maak de kom niet schoon maar doe er de kwark in. Roer hier naar smaak honing door. Voor de zoetkauwen onder ons doe je iets meer honing. Gewoon even proeven of je het lekker vind.
Voeg eventueel nog wat van het mangomengsel toe als je dat lekkerder vindt. Dit is een kwestie van smaak.
Week 1 pakje gelatine in water zoals op de verpakking staat aangegeven. Beide mengsels moeten goed stijf worden dus bezuinig niet op de blaadjes.
Roer het gelatinemengsel door het kwarkmengsel en schep dit op de koekbodem. Zet de vorm terug in de koelkast.
Week het 2e pakje gelatine in water zoals op de verpakking aangegeven. Roer dit door de mangopuree. Proef even of je het mengsel zoet genoeg vind, anders er nog wat honing doorroeren.
Giet het mengsel op de taart, zorg voor een mooie gladde bovenkant. Dek de taart af en laat het geheel goed opstijven in de koelkast.
Garneren: Toef slagroom met een schijfje mango.
Vermaal het pak koeken en meng het met 60 gram roomboter.
Stort dit mengsel in de bakvorm en strijk het met de bolle kant van een lepel tot een mooie gladde bodem.
Zet de vorm in de koelkast om op te laten stijven.
Doe de mangostukjes in een keukenmachine en draai tot de mango helemaal gepureerd is. Dit kan eventueel ook met een staafmixer.
Schep het mangomengsel in een tweede kom. Maak de kom niet schoon maar doe er de kwark in. Roer hier naar smaak honing door. Voor de zoetkauwen onder ons doe je iets meer honing. Gewoon even proeven of je het lekker vind.
Voeg eventueel nog wat van het mangomengsel toe als je dat lekkerder vindt. Dit is een kwestie van smaak.
Week 1 pakje gelatine in water zoals op de verpakking staat aangegeven. Beide mengsels moeten goed stijf worden dus bezuinig niet op de blaadjes.
Roer het gelatinemengsel door het kwarkmengsel en schep dit op de koekbodem. Zet de vorm terug in de koelkast.
Week het 2e pakje gelatine in water zoals op de verpakking aangegeven. Roer dit door de mangopuree. Proef even of je het mengsel zoet genoeg vind, anders er nog wat honing doorroeren.
Giet het mengsel op de taart, zorg voor een mooie gladde bovenkant. Dek de taart af en laat het geheel goed opstijven in de koelkast.
Garneren: Toef slagroom met een schijfje mango.
Aantal personen
10.00
Vertel iets leuks over dit recept
Al heb ik een hele grote oven, een taart bakken zonder dat die oven aanhoeft is ook leuk. Maak de taart een dag voor gebruik dan weet je zeker dat alles goed is opgesteven.
Ingrediënten
1250 gram magere vanille kwark
4 doosjes mango-stukjes van 250 gram, uit de diepvries of verse mango's
honing
2 pakjes gelatine
Voor de bodem:
1 pak Bastogne-koeken
60 gram ongezouten roomboter
Voor het garneren: (eventueel)
slagroom
1 mango
4 doosjes mango-stukjes van 250 gram, uit de diepvries of verse mango's
honing
2 pakjes gelatine
Voor de bodem:
1 pak Bastogne-koeken
60 gram ongezouten roomboter
Voor het garneren: (eventueel)
slagroom
1 mango
Hulpmiddelen & keukengerei
springvorm
koelkast
keukenmachine of staafmixer
bakpapier
koelkast
keukenmachine of staafmixer
bakpapier
Leuke tips
Tip: maak de gelatine zakje voor zakje aan en doe dit niet in één keer.
Natuurlijk is de mango te vervangen voor ander fruit. Met aardbeien is ook erg lekker. Binnenkort ga ik het ook met appel uitproberen.
Natuurlijk is de mango te vervangen voor ander fruit. Met aardbeien is ook erg lekker. Binnenkort ga ik het ook met appel uitproberen.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1468257
Homepage ID
841731
Teller
44
Bron
Ergens van internet. precies weet ik het niet meer. Het recept heb ik wel iets aangepast.
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid