Bereidingswijze
Schenk ca. 5 el. lauwwarm water in een kommetje, voeg gist en honing toe en los de gist hierin op onder roeren.
Meng de bloem en het zout in een kom, maak in het midden een kuiltje en schenk hier het gistmengsel, 1.5 el. olie en nog 1.5 dl. lauwwarm water in.
Kneed het mengsel met de hand of met de kneedhaken van de mixer tot een samenhangend deeg.
Neem het deeg uit de kom en kneed het nog 10-15 min. stevig door op een met bloem bestoven werkvlak.
Duw het deeg steeds met de handpalm van voren naar achteren.
Vorm het deeg tot een bal, bestrijk de deegbal met olie en leg deze in een kom.
Dek de kom af met een vochtige doek of plasticfolie en laat het deeg rijzen op een warme plaats in ca. 1 uur.
Vulling:
Meng de pesto met de tomaat, olijven en rozemarijn.
Bakken:
Verwarm de oven voor op 225 graden.
Kneed het deeg nogmaals goed door en rol het op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een lange lap van 0.5-1 cm. dik.
Strijk de vulling over het brood en klap het brood dubbel.
Snij met een mes enkele openingen in het brood en leg het op de bakplaat.
Bestrijk het brood dun met olijfolie en strooi er wat grof zeezout en wat extra rozemarijnnaaldjes over.
Bak de focaccia in ca. 20 min. lichtbruin en gaar in het midden van de oven.
Serveer het brood warm of laat het op een rooster afkoelen.
Meng de bloem en het zout in een kom, maak in het midden een kuiltje en schenk hier het gistmengsel, 1.5 el. olie en nog 1.5 dl. lauwwarm water in.
Kneed het mengsel met de hand of met de kneedhaken van de mixer tot een samenhangend deeg.
Neem het deeg uit de kom en kneed het nog 10-15 min. stevig door op een met bloem bestoven werkvlak.
Duw het deeg steeds met de handpalm van voren naar achteren.
Vorm het deeg tot een bal, bestrijk de deegbal met olie en leg deze in een kom.
Dek de kom af met een vochtige doek of plasticfolie en laat het deeg rijzen op een warme plaats in ca. 1 uur.
Vulling:
Meng de pesto met de tomaat, olijven en rozemarijn.
Bakken:
Verwarm de oven voor op 225 graden.
Kneed het deeg nogmaals goed door en rol het op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een lange lap van 0.5-1 cm. dik.
Strijk de vulling over het brood en klap het brood dubbel.
Snij met een mes enkele openingen in het brood en leg het op de bakplaat.
Bestrijk het brood dun met olijfolie en strooi er wat grof zeezout en wat extra rozemarijnnaaldjes over.
Bak de focaccia in ca. 20 min. lichtbruin en gaar in het midden van de oven.
Serveer het brood warm of laat het op een rooster afkoelen.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
1.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit mediterrane brood geurt en smaakt naar het warme zuiden.
Ingrediƫnten
20 gr. verse gist, of 1 zakje gedroogde gist
0.5 theel. honing
375 gr. bloem
1 theel. zout
2 eetl. olijfolie
Voor de vulling:
4 eetl. pesto
5 stuks gedroogde tomaten, grof gesneden
75 gr. zwarte olijven, grof gesneden
2 theel. rozemarijnblaadjes, fijngesneden
Voor de garnering:
2 eetl. olijfolie
1 snufje grof zeezout
rozemarijn
0.5 theel. honing
375 gr. bloem
1 theel. zout
2 eetl. olijfolie
Voor de vulling:
4 eetl. pesto
5 stuks gedroogde tomaten, grof gesneden
75 gr. zwarte olijven, grof gesneden
2 theel. rozemarijnblaadjes, fijngesneden
Voor de garnering:
2 eetl. olijfolie
1 snufje grof zeezout
rozemarijn
Hulpmiddelen & keukengerei
bakplaat, ingevet
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Mediterraan
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1468035
Homepage ID
3885
Teller
68
Bron
Tip culinair.
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid