Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 240 C.
Snij 2 knoflookbollen horizontaal doormidden en verdeel de derde knoflookbol in teentjes, ongepeld.
Snij 4 teentjes knoflook elk in 4 plakjes.
Maak op meerdere plaatsen (16) kleine inkepingen in de lamsbout en stop in elk inkeping een plakje knoflook, toefje rozemarijn en halve ansjovis.
Leg de lamsbout in de braadslee en bestrijk hem royaal met olie.
Leg de gehalveerde knoflookbollen en de rest van de teentjes knoflook ernaast en bedruip dit met wat olie.
Braad de lamsbout in ca. 20 min. in het midden van de oven.
Schakel de oven terug naar 210 C, bestrooi de lamsbout met zout en peper en braad hem nog 45-55 min. in het midden van de oven.
Draai de lamsbout tijdens het braden regelmatig om.
Schep ook de knoflook regelmatig om.
Neem de lamsbout uit de oven, bestrooi hem nogmaals met zout en peper en laat hem samen met de knoflook ca.15 minuten rusten op een warme plaats.
Zet de braadslee op het vuur en schenk de fond erin.
Beng de fond aan de kook en roer de aanbaksels in de braadslee los.
Knijp uit 6 knoflooktenen de zachte pulp en roer dit samen met de tijm door de saus.
Breng de saus op smaak met zout en peper.
Serveer de lamsbout in plakken gesneden met de saus.
Geef er geroosterde aardappelen en bijvoorbeeld dunne sperzieboontjes bij.
Leg ook wat knoflookteentjes op het bord, die kunnen naar wens bij het vlees geserveerd worden.
Snij 2 knoflookbollen horizontaal doormidden en verdeel de derde knoflookbol in teentjes, ongepeld.
Snij 4 teentjes knoflook elk in 4 plakjes.
Maak op meerdere plaatsen (16) kleine inkepingen in de lamsbout en stop in elk inkeping een plakje knoflook, toefje rozemarijn en halve ansjovis.
Leg de lamsbout in de braadslee en bestrijk hem royaal met olie.
Leg de gehalveerde knoflookbollen en de rest van de teentjes knoflook ernaast en bedruip dit met wat olie.
Braad de lamsbout in ca. 20 min. in het midden van de oven.
Schakel de oven terug naar 210 C, bestrooi de lamsbout met zout en peper en braad hem nog 45-55 min. in het midden van de oven.
Draai de lamsbout tijdens het braden regelmatig om.
Schep ook de knoflook regelmatig om.
Neem de lamsbout uit de oven, bestrooi hem nogmaals met zout en peper en laat hem samen met de knoflook ca.15 minuten rusten op een warme plaats.
Zet de braadslee op het vuur en schenk de fond erin.
Beng de fond aan de kook en roer de aanbaksels in de braadslee los.
Knijp uit 6 knoflooktenen de zachte pulp en roer dit samen met de tijm door de saus.
Breng de saus op smaak met zout en peper.
Serveer de lamsbout in plakken gesneden met de saus.
Geef er geroosterde aardappelen en bijvoorbeeld dunne sperzieboontjes bij.
Leg ook wat knoflookteentjes op het bord, die kunnen naar wens bij het vlees geserveerd worden.
Afbeelding
Aantal personen
10.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een heerlijk en makkelijk gerecht om voor een gtoot aantal gasten klaar te maken.
Ingrediƫnten
3 stuks knoflookbollen, heel
1 stuks lamsbout, met been van ca. 2 kilo
16 plukjes rozemarijnnaaldjes
8 stuks ansjovisfilets, gehalveerd
6 eetl. olijfolie
1 snufje zout
1 snufje peper
4 dl lamsfond (of kalfsfond of sterke vleesbouillon) pot a 4 dl.
2 theel. tijmblaadjes, fijngesneden
1 stuks lamsbout, met been van ca. 2 kilo
16 plukjes rozemarijnnaaldjes
8 stuks ansjovisfilets, gehalveerd
6 eetl. olijfolie
1 snufje zout
1 snufje peper
4 dl lamsfond (of kalfsfond of sterke vleesbouillon) pot a 4 dl.
2 theel. tijmblaadjes, fijngesneden
Hulpmiddelen & keukengerei
braadslede
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1468025
Homepage ID
3885
Teller
176
Bron
Tip culinair.
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid