Bereidingswijze
Voorbereiden:
Klop in een kom de slagroom met de vanillesuiker en poedersuiker met de mixer bijna stijf en klop dan de advocaat erdoor.
Schep dit mengsel in de cakevorm en strijk de bovenkant glad.
Laat de parfait in 3 tot 4 uur bevriezen in de diepvriezer of in het vriesvak van de koelkast.
Breek de chocola boven een steelpan en hang de steelpan boven een pan met kokend water (au bain marie).
Laat de chocola al roerend smelten.
Laat de chocolade weer iets dikker worden en strijk het met een spatel dun uit op een bakplaat.
Laat chocolade in de koelkast bijna hard worden.
Steek er met behulp van een paletmes mooie krullen van.
Bereiden:
Neem de parfait 5 min. voor het serveren uit de diepvries.
Dompel de vorm even in heet water en keer de advocaatparfait boven een rechthoekige platte schaal.
Garneer met de chocoladekrullen en paaseitjes.
Serveer direct.
Klop in een kom de slagroom met de vanillesuiker en poedersuiker met de mixer bijna stijf en klop dan de advocaat erdoor.
Schep dit mengsel in de cakevorm en strijk de bovenkant glad.
Laat de parfait in 3 tot 4 uur bevriezen in de diepvriezer of in het vriesvak van de koelkast.
Breek de chocola boven een steelpan en hang de steelpan boven een pan met kokend water (au bain marie).
Laat de chocola al roerend smelten.
Laat de chocolade weer iets dikker worden en strijk het met een spatel dun uit op een bakplaat.
Laat chocolade in de koelkast bijna hard worden.
Steek er met behulp van een paletmes mooie krullen van.
Bereiden:
Neem de parfait 5 min. voor het serveren uit de diepvries.
Dompel de vorm even in heet water en keer de advocaatparfait boven een rechthoekige platte schaal.
Garneer met de chocoladekrullen en paaseitjes.
Serveer direct.
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Voor dit dessert moet je van advocaat houden, al is de smaak wel erg verzacht.
Ingrediƫnten
2.5 dl slagroom
1.5 zakje vanillesuiker
2 eetl. poedersuiker
2.5 dl advocaat
100 gr. pure chocolade (70 % cacaobestanddelen)
paaseitjes, klein
1.5 zakje vanillesuiker
2 eetl. poedersuiker
2.5 dl advocaat
100 gr. pure chocolade (70 % cacaobestanddelen)
paaseitjes, klein
Hulpmiddelen & keukengerei
handmixer
cakevorm van ca.5 dl inhoud (bekleed met plasticfolie)
paletmes
cakevorm van ca.5 dl inhoud (bekleed met plasticfolie)
paletmes
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1467961
Homepage ID
3885
Teller
155
Bron
Tip culinair.
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid