Bereidingswijze
Voorbereiden:
Verwarm de oven voor op 200?C.
Kook 6 eieren in ca. 6 min. bijna hard.
Laat de eieren schrikken onder koud stromend water en pel ze.
Leg de plakjes deeg op elkaar op een met bloem bestoven werkvlak en rol ze uit tot een ronde lap van ca. 29 cm doorsnee.
Bekleed de vorm met het deeg en druk het deeg aan de rand goed aan.
Snij het overtollige deeg langs de bovenrand weg.
Maal de ham fijn in de keukenmachine, meng de slagroom en de 4 rauwe eieren erdoor.
Voeg zout, peper en nootmuskaat naar smaak toe.
Verdeel het hammengsel over de taartbodem.
Leg de gekookte eieren in het hammengsel.
Strooi de kaas erover.
Bereiden:
Bak de taart op een richel onder het midden van de oven ca. 40 min. goudbruin en gaar.
Serveer de hamtaart warm of lauwwarm en garneer de taart vlak voor het opdienen met toefjes tuinkers.
Verwarm de oven voor op 200?C.
Kook 6 eieren in ca. 6 min. bijna hard.
Laat de eieren schrikken onder koud stromend water en pel ze.
Leg de plakjes deeg op elkaar op een met bloem bestoven werkvlak en rol ze uit tot een ronde lap van ca. 29 cm doorsnee.
Bekleed de vorm met het deeg en druk het deeg aan de rand goed aan.
Snij het overtollige deeg langs de bovenrand weg.
Maal de ham fijn in de keukenmachine, meng de slagroom en de 4 rauwe eieren erdoor.
Voeg zout, peper en nootmuskaat naar smaak toe.
Verdeel het hammengsel over de taartbodem.
Leg de gekookte eieren in het hammengsel.
Strooi de kaas erover.
Bereiden:
Bak de taart op een richel onder het midden van de oven ca. 40 min. goudbruin en gaar.
Serveer de hamtaart warm of lauwwarm en garneer de taart vlak voor het opdienen met toefjes tuinkers.
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een echt paasgerecht, deze taart met hele, gekookte eieren en ham.
Ingrediƫnten
10 stuks eieren
6 plakjes roomboter bladerdeeg (diepvries) ontdooid
bloem
200 gr. gekookte ham, in grove satukken
2.5 dl slagroom
1 snufje zout
1 snufje peper, versgemalen
nootmuskaat
150 gr. jongbelegen kaas, geraspt
1 bakje tuinkers
Verder heb je nodig:
quichevorm of vlaaivorm van 24 cm doorsnee ingevet
keukenmachine
6 plakjes roomboter bladerdeeg (diepvries) ontdooid
bloem
200 gr. gekookte ham, in grove satukken
2.5 dl slagroom
1 snufje zout
1 snufje peper, versgemalen
nootmuskaat
150 gr. jongbelegen kaas, geraspt
1 bakje tuinkers
Verder heb je nodig:
quichevorm of vlaaivorm van 24 cm doorsnee ingevet
keukenmachine
Leuke tips
Slanktip:
Dit kan minder door magere room te gebruiken (Finesse van Blue band), de geraspte kaas van Slankie of helemaal weglaten en als het een hoofdmaaltijd betreft is vier hardgekookte eieren ook best genoeg.
Essentieel in dit gerecht is de nootmuskaat, heel erg lekker!
Vegetarisch:
Ham vervangen door even aangebakken mengsel van 200 g kleingesneden champignons en 0.5 fijngesneden ui.
Of je neemt gewoon hamvervanger zodat je toch hamsmaak hebt.
Dit kan minder door magere room te gebruiken (Finesse van Blue band), de geraspte kaas van Slankie of helemaal weglaten en als het een hoofdmaaltijd betreft is vier hardgekookte eieren ook best genoeg.
Essentieel in dit gerecht is de nootmuskaat, heel erg lekker!
Vegetarisch:
Ham vervangen door even aangebakken mengsel van 200 g kleingesneden champignons en 0.5 fijngesneden ui.
Of je neemt gewoon hamvervanger zodat je toch hamsmaak hebt.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Lunch/Brunch
Recept ID
1467959
Homepage ID
3885
Teller
162
Bron
Tip culinair.
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid