Bereidingswijze
Voorbereiden:
Smelt de boter in een soeppan en bak hierin de uiringetjes heel zachtjes aan.
Schep de rijst erdoor en voieg de bouillon toe.
Kook de rijst in 15 Ć 20 min. zachtjes gaar.
Pureer het geheel met de staafmixer tot een licht gebonden soep.
Roer het citroensap erdoor.
Breng in een pannetje ruim water aan de kook.
Leg de kwarteleitjes erin en kook ze ca. 1 min.
Laat de eitjes onder koud stromend water schrikken, pel ze en halveer ze.
Bereiden:
Pureer 3/4 van de basilicum met de slagroom in de keukenmachine tot een heldergroene saus (niet te lang want dan wordt de slagroom stijf).
Snij de rest van de basilicum in dunne reepjes.
Verwarm de soep (opnieuw) en roer de basilicumsaus erdoor.
Warm de soep nog even door en voeg zout en peper naar smaak toe.
Schep de basilicum soep in 6 voorverwarmde borden.
Leg de kwartelei helften met de dooier naar boven in de soep.
Strooi de basilicumreepjes en wat nootmuskaat over de soep en serveer meteen.
Lekker met lange, dunne plakjes geroosterd stokbrood.
Smelt de boter in een soeppan en bak hierin de uiringetjes heel zachtjes aan.
Schep de rijst erdoor en voieg de bouillon toe.
Kook de rijst in 15 Ć 20 min. zachtjes gaar.
Pureer het geheel met de staafmixer tot een licht gebonden soep.
Roer het citroensap erdoor.
Breng in een pannetje ruim water aan de kook.
Leg de kwarteleitjes erin en kook ze ca. 1 min.
Laat de eitjes onder koud stromend water schrikken, pel ze en halveer ze.
Bereiden:
Pureer 3/4 van de basilicum met de slagroom in de keukenmachine tot een heldergroene saus (niet te lang want dan wordt de slagroom stijf).
Snij de rest van de basilicum in dunne reepjes.
Verwarm de soep (opnieuw) en roer de basilicumsaus erdoor.
Warm de soep nog even door en voeg zout en peper naar smaak toe.
Schep de basilicum soep in 6 voorverwarmde borden.
Leg de kwartelei helften met de dooier naar boven in de soep.
Strooi de basilicumreepjes en wat nootmuskaat over de soep en serveer meteen.
Lekker met lange, dunne plakjes geroosterd stokbrood.
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Begin met een orginele, lekker romige soep met basilicum, gegarneerd met vrolijke kwarteleitjes. Bon appetit!
Ingrediƫnten
1 eetl. boter
3 stuks lente-uitjes, in dunne ringen
50 gr. rijst
1 L kippenbouillon, van 2 tabletten
1 eetl. citroensap
9 stuks kwarteleitjes
50 gr. basilicum, vers
2 dl slagroom
1 snufje zout
1 snufje zwarte peper, vers gemalen
Verder heb je nodig:
staafmixer of keukenmachine
3 stuks lente-uitjes, in dunne ringen
50 gr. rijst
1 L kippenbouillon, van 2 tabletten
1 eetl. citroensap
9 stuks kwarteleitjes
50 gr. basilicum, vers
2 dl slagroom
1 snufje zout
1 snufje zwarte peper, vers gemalen
Verder heb je nodig:
staafmixer of keukenmachine
Leuke tips
Tip:
Als u de soep ook op een buffet wil zetten: doe de soep dan in een soepterrine en houd de soep warm op een rechaud.
Serveer de kwarteleitjes en basilicumreepjes er in mooie kommetjes apart bij.
Als u de soep ook op een buffet wil zetten: doe de soep dan in een soepterrine en houd de soep warm op een rechaud.
Serveer de kwarteleitjes en basilicumreepjes er in mooie kommetjes apart bij.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
1467949
Homepage ID
3885
Teller
139
Bron
Tip culinair.
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid