Bereidingswijze
Beleg de bodem van een met boter ingevette springvorm van 24 cm met de lange vingers met de suikerkant naar boven . Besprenkel de lange vingers rijkelijk met de limoncello en laat even intrekken.
Rasp de schil van de 2 citroenen en zet dat even apart. Pers de 2 citroenen uit.
Week de 10 blaadjes gelatine 10 minuten in koud water.
Warm de limoncello met het citroensap in een steelpannetje. Pas op laat niet koken. Haal de pan van het vuur .Knijp de gelatine uit en los deze op in het limoncello- citroenmengsel. Laat even iets afkoelen.
Roer in een kom de suiker, kwark en de helft van de citroenschil door elkaar en voeg het gelatinemengsel toe. Werk alles goed door elkaar. Voeg als laatste de stijf geklopte slagroom toe en werk dit ook door het mengsel.
Schenk uiterst voorzichtig beetje voor beetje het mengsel op de lange vingers, zodat ze te tijd hebben zich "vol" te zuigen.
Zet de taart minimaal 4 uur in de koelkast om op te stijven.
Versier de taart vlak voor serveren naar eigen inzicht en geniet.
Rasp de schil van de 2 citroenen en zet dat even apart. Pers de 2 citroenen uit.
Week de 10 blaadjes gelatine 10 minuten in koud water.
Warm de limoncello met het citroensap in een steelpannetje. Pas op laat niet koken. Haal de pan van het vuur .Knijp de gelatine uit en los deze op in het limoncello- citroenmengsel. Laat even iets afkoelen.
Roer in een kom de suiker, kwark en de helft van de citroenschil door elkaar en voeg het gelatinemengsel toe. Werk alles goed door elkaar. Voeg als laatste de stijf geklopte slagroom toe en werk dit ook door het mengsel.
Schenk uiterst voorzichtig beetje voor beetje het mengsel op de lange vingers, zodat ze te tijd hebben zich "vol" te zuigen.
Zet de taart minimaal 4 uur in de koelkast om op te stijven.
Versier de taart vlak voor serveren naar eigen inzicht en geniet.
Afbeelding
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze taart zag ik eens op Keukenliefde en heb hem gemaakt vorig jaar met Pasen. De taart zelf is in ongeveer 20 minuten klaar .. ... mijn ervaring was, dat ik alsnog té snel het mengsel op de lange vingers goot. Frustatie alom, want enkele kwamen boven drijven.Dat is wel goed gekomen, maar het had niet zo hoeven zijn. Dit jaar plan ik hem weer met Pasen en...zoals het gezegde : Al doende leert men " , zal ik nog langzamer gieten. Toch nog goed gekomen ...... en de taart? Ja die was heerlijk en door de kwark niet machtig.
Ingrediënten
500 gr magere Franse kwark
250 gr slagroom stijfgeklopt
1 pak lange vingers
150 ml limoncello + extra om te besprenkelen
10 blaadjes gelatine
170 gr witte basterdsuiker
2 biologische citroenen sap en zeste
250 gr slagroom stijfgeklopt
1 pak lange vingers
150 ml limoncello + extra om te besprenkelen
10 blaadjes gelatine
170 gr witte basterdsuiker
2 biologische citroenen sap en zeste
Hulpmiddelen & keukengerei
springvorm mixer kom pannetje
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Tussendoortje
Recept ID
1467727
Homepage ID
2796273
Teller
332
Bron
Keukenliefde eigen tekst en foto
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Gelegenheid