Bereidingswijze
deeg:
Kneed het meel, water, gist en suiker tot een soepel deeg en laat in een kom, afgedekt met een vochtige theedoek, circa 1 uur rijzen.
vulling:
Pel en snipper de uien. Pel en snijd de knoflook, snij de pepertjes fijn en de paprika. Verhit de olie in een ruime pan, warm daarbij ook de kruiden mee en fruit de ui en de knoflook. Voeg de pepertjes en paprika en bak circa 3 minuten mee.
Voeg het gehakt toe en bak circa 2 minuten.
Voeg dan de tomatenpuree, sambal, ei en bloem toe en en roer totdat het gehakt een beetje compact is .
Zet het vuur uit en laat vulling iets afkoelen.
maken van de bapao:
Verdeel het deeg in bolletjes van circa 50 gram, ter grootte van een pingpongbal. Maak met twee duimen een kuiltje in het deegballetje zodat er een bakje ontstaat. Schep een lepel gehakt vulling erin. Vouw het deeg om de vulling en plak, indien nodig, dicht met water. Leg de bolletjes op het in stukken geknipt bakpapier van 15 bij 15cm en laat circa 1 uur rijzen onder een vochtige theedoek. Stoom de bapao, in het stoom mandje, in 18 minuten gaar.
Je kunt ze ook makkelijk invriezen;
ontdooi ze en dan 3 min in de magnetron.
Kneed het meel, water, gist en suiker tot een soepel deeg en laat in een kom, afgedekt met een vochtige theedoek, circa 1 uur rijzen.
vulling:
Pel en snipper de uien. Pel en snijd de knoflook, snij de pepertjes fijn en de paprika. Verhit de olie in een ruime pan, warm daarbij ook de kruiden mee en fruit de ui en de knoflook. Voeg de pepertjes en paprika en bak circa 3 minuten mee.
Voeg het gehakt toe en bak circa 2 minuten.
Voeg dan de tomatenpuree, sambal, ei en bloem toe en en roer totdat het gehakt een beetje compact is .
Zet het vuur uit en laat vulling iets afkoelen.
maken van de bapao:
Verdeel het deeg in bolletjes van circa 50 gram, ter grootte van een pingpongbal. Maak met twee duimen een kuiltje in het deegballetje zodat er een bakje ontstaat. Schep een lepel gehakt vulling erin. Vouw het deeg om de vulling en plak, indien nodig, dicht met water. Leg de bolletjes op het in stukken geknipt bakpapier van 15 bij 15cm en laat circa 1 uur rijzen onder een vochtige theedoek. Stoom de bapao, in het stoom mandje, in 18 minuten gaar.
Je kunt ze ook makkelijk invriezen;
ontdooi ze en dan 3 min in de magnetron.
Aantal personen
16.00
Aantal stuks
16.00
Vertel iets leuks over dit recept
ze vliegen als warme broodjes de keuken uit
Ingrediƫnten
500 gram bloem
300 milliliter lauw water
1 zakje gist
2 theelepels suiker
VULLING:
450 gram h/h gehakt
2 uien
4 teentjes knoflook
halve paprika kleur naar keuze
1 groene pepertje
1 madame jeanette
1 theelepel kurkuma
snuf paprika poeder
snuf witte peper
beetje gehakt kruiden
klein blikje tomaten puree
een snufje gember
1 ei
1,5 eetlepel bloem
300 milliliter lauw water
1 zakje gist
2 theelepels suiker
VULLING:
450 gram h/h gehakt
2 uien
4 teentjes knoflook
halve paprika kleur naar keuze
1 groene pepertje
1 madame jeanette
1 theelepel kurkuma
snuf paprika poeder
snuf witte peper
beetje gehakt kruiden
klein blikje tomaten puree
een snufje gember
1 ei
1,5 eetlepel bloem
Hulpmiddelen & keukengerei
stoommandje
ruime pan
snijplank
en keuken gerei
bakpapier
ruime pan
snijplank
en keuken gerei
bakpapier
Leuke tips
lekker met sausje naar eigen keuken
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Chinees
Soort gerecht / gang
Tussendoortje
Recept ID
1467617
Homepage ID
2102043
Teller
55
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Gelegenheid