Bereidingswijze
Snij de groente heel fijn (ik heb het met keukenmachine gedaan).
Doe een beetje olijfolie in hapjespan. Bak hier het gehakt met vleeskruiden rul bruin. Voeg dan de eieren toe met de groente en roer dit ook gaar. Voeg vervolgens de sambal en bloem erbij. Roer dit goed om tot het een soort pannenkoek lijkt. Zet vuur uit laat het een beetje afkoelen.
Vul de vellen net als bij de loempia's. Bestrijk de vellen met dichtplakken met water en bloem mengsel. Verwarm de oven voor op 180 graden en leg ze in de oven op bakpapier wel goed bestrijken met olijfolie en bak ze in 15 minuten goudbruin. kan ook in frietpan gebakken worden
Doe een beetje olijfolie in hapjespan. Bak hier het gehakt met vleeskruiden rul bruin. Voeg dan de eieren toe met de groente en roer dit ook gaar. Voeg vervolgens de sambal en bloem erbij. Roer dit goed om tot het een soort pannenkoek lijkt. Zet vuur uit laat het een beetje afkoelen.
Vul de vellen net als bij de loempia's. Bestrijk de vellen met dichtplakken met water en bloem mengsel. Verwarm de oven voor op 180 graden en leg ze in de oven op bakpapier wel goed bestrijken met olijfolie en bak ze in 15 minuten goudbruin. kan ook in frietpan gebakken worden
Aantal personen
5.00
Aantal stuks
40.00
Vertel iets leuks over dit recept
ik heb het voor meerdere mensen gemaakt en met plezier
Ingrediƫnten
1 kilo half om half gehakt
1 pak loempia vellen 40 stuks
4 rode pepers
1 gele peper
1 groene peper
2 uien
3 eetlepels sambal oelek
beetje vleeskruiden
knoflook
olijfolie
2 eieren
2 eetlepels bloem of eventueel meer
1 pak loempia vellen 40 stuks
4 rode pepers
1 gele peper
1 groene peper
2 uien
3 eetlepels sambal oelek
beetje vleeskruiden
knoflook
olijfolie
2 eieren
2 eetlepels bloem of eventueel meer
Hulpmiddelen & keukengerei
keukenmachine
wok of andere hoge pan
grote snijplank
wok of andere hoge pan
grote snijplank
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1467611
Homepage ID
2102043
Teller
218
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Gelegenheid