Bereidingswijze
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Maal de biscuits met 75 gram witte chocolade fijn.
Druk aan in de springvorm en bak 10 min.
Draai de temperatuur terug naar 150 graden. En zet een bak met water in de oven.
Draai de roomkaas met de suiker glad.
Roer de gecondenseerde melk, limoensap en rasp en 50 ml slagroom erdoor.
Voeg 1 voor 1 de dooiers toe.
Klop in een andere (vetvrije) kom de eiwitten op tot zachte pieken. Klop de eiwitten vooral niet te ver door.
Spatel de helft van de opgeklopte eiwitten door het beslag. Doe dit voorzichtig en probeer daarbij de luchtigheid zoveel mogelijk te behouden.
Voeg als het goed gemengd is de rest van de eiwitten toe en spatel ook die erdoor.
Giet op de bodem en laat 10 minuten staan zodat alle lucht naar boven komt.
Sla nog 1 keer op het aanrecht en zet 1 uur en 30 minuten in de oven.
Zet de oven uit en laat 2 uur staan. Daarna moet ie nog een nacht in de koelkast afkoelen.
Smelt de rest van witte chocolade au bain marie.
Sla de slagroom stijf.
Spatel door de slagroom de gesmolten chocolade.
Smeer de mousse bovenop de cheesecake.
Rasp wat limoenschil over de taart.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Maal de biscuits met 75 gram witte chocolade fijn.
Druk aan in de springvorm en bak 10 min.
Draai de temperatuur terug naar 150 graden. En zet een bak met water in de oven.
Draai de roomkaas met de suiker glad.
Roer de gecondenseerde melk, limoensap en rasp en 50 ml slagroom erdoor.
Voeg 1 voor 1 de dooiers toe.
Klop in een andere (vetvrije) kom de eiwitten op tot zachte pieken. Klop de eiwitten vooral niet te ver door.
Spatel de helft van de opgeklopte eiwitten door het beslag. Doe dit voorzichtig en probeer daarbij de luchtigheid zoveel mogelijk te behouden.
Voeg als het goed gemengd is de rest van de eiwitten toe en spatel ook die erdoor.
Giet op de bodem en laat 10 minuten staan zodat alle lucht naar boven komt.
Sla nog 1 keer op het aanrecht en zet 1 uur en 30 minuten in de oven.
Zet de oven uit en laat 2 uur staan. Daarna moet ie nog een nacht in de koelkast afkoelen.
Smelt de rest van witte chocolade au bain marie.
Sla de slagroom stijf.
Spatel door de slagroom de gesmolten chocolade.
Smeer de mousse bovenop de cheesecake.
Rasp wat limoenschil over de taart.
Aantal personen
12.00
Aantal stuks
1.00
Vertel iets leuks over dit recept
Naar een recept van Miljuschka, aangepast om de cheesecake luchtiger te maken.
Ingrediƫnten
250 gram biscuits
175 gram witte chocolade
800 gram roomkaas op kamertemperatuur
230 gram suiker
100 ml gecondenseerde melk
350 ml slagroom
sap en rasp van 2 limoenen
rasp van 1 limoen
8 M eieren
175 gram witte chocolade
800 gram roomkaas op kamertemperatuur
230 gram suiker
100 ml gecondenseerde melk
350 ml slagroom
sap en rasp van 2 limoenen
rasp van 1 limoen
8 M eieren
Hulpmiddelen & keukengerei
Bakvorm 24cm bekleed met bakpapier
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Japans
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1467383
Homepage ID
1021652
Teller
52
Bron
Facebook Miljuschka Witzenhausen / Https://rutgerbakt.nl/taart-recepten/cheesecake/japanse-cheesecake-recept/
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid