Zoet gekruide Kalfslende met Tamarindesaus

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 02/02/2019 - 09:14
Bereidingswijze
VOORBEREIDING :
-Snijd het meeste vet van de kalfslende.
-Meng de gemalen kruiden en voeg 1 eetlepel van dit mengsel toe aan 2 eetlepels olie. Wrijf het vlees rondom in met dit kruidenmengsel en laat het vlees in de koelkast 36 uur marineren.
BEREIDING :
-Verhit de rest van de olie in een braadpan en braad het vlees hierin rondom bruin. Neem het vlees uit de pan en bestrooi het met zout.
-Schenk het braadvet weg en laat de boter in de pan smelten. Leg het vlees weer terug in de pan en plaats de pan in de op 150 °C voorverwarmde oven.
-Laat het vlees in ca. 40 minuten roze (kerntemperatuur 65-70 °C) braden. Bedruip het vlees regelmatig met het braadvet.
-Neem het vlees vervolgens uit de pan en laat het gewikkeld in alufolie 15 minuten rusten.
SAUS :
-Breng voor de saus eerst de tamarinde met de suiker en 1/2 dl water aan de kook.
-Snipper het sjalotje en fruit het glazig in de hete boter.
-Schenk de port bij het sjalotje en laat het vocht tot 1 eetlepel inkoken.
-Voeg de fond en het tamarindevocht toe, breng de saus aan de kook en laat de saus vervolgens nog 5 minuten op een klein vuur sudderen.
-Zeef de saus en breng hem eventueel nog wat op smaak met zout en peper.
PRESENTATIE :
-Snijd de kalfslende in plakken en serveer de saus er apart bij.
-Lekker met beetgaar gesmoorde rettich-juliennes aardappelen gemengd met boterbonen en bestrooid met 1/2 eetlepel fijngehakte kervel.
Afbeelding
Zoet gekruide Kalfslende met Tamarindesaus
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
In de Mauritiaanse keuken ontmoeten oost en west elkaar in een fascinerende ‘fusion' van bereidingswijzen en ingrediënten. Dit blijkt ook uit dit heerlijke gerecht.
Voorbereiding: 36 uur (marineren)
Kooktijd: 70 minuten
Voor: 4-6 personen
Ingrediënten
700 g ontbeende kalfslende
1/2 theelepel gemalen koriander
1 theelepel witte peper
2/3 theelepel zwart mosterdzaad
1/2 theelepel geel mosterdzaad
1 theelepel anijs
1 theelepel zwarte peper
1/2 theelepel piment
2 theelepels Sechuan peper
4 eetlepels olijfolie
zout
50 g boter

Saus:
3 eetlepels tamarindepulp (toko)
3 eetlepels suiker
1 sjalotje
1 eetlepel boter
3/4 dl rode port
1 dl kalfsfond
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Afrikaans
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
1467333
Homepage ID
1090993
Teller
48
Bron
K.Manders-wereldsmaken
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester
Gelegenheid