Kalfshersenen in Gribichesaus

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 02/02/2019 - 09:04
Bereidingswijze
FIJNPROEFADVIES: Als er tijd voor is, laat de hersenen dan vooraf enkele uren in koud water met wat zout weken.

-Spoel de hersenen onder de koudwaterkraan.
-Verwijder voorzichtig de vliezen en zoveel mogelijk bloed.
-Leg ze een kwartier in koud water om eventuele bloedresten te laten uittrekken.
-Pocheer de hersenen 12 minuten in licht gezouten water.
-Spoel ze onder de koudwaterkraan en laat afkoelen.

-Roer de groene kruiden, de augurken, de kappertjes en de geplette eieren onder de mayonaise.
-Vermeng de afgekoelde hersenen voorzichtig met de gribichesaus.
Afbeelding
Kalfshersenen in Gribichesaus
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een makkelijk en niet te duur koud voorgerecht dat zowel vis als vlees kan voorafgaan.Ā Aanbevolen op warme toost, met rauwe, jonge spinazieblaadjes en raket.
Ingrediƫnten
600 g kalfs- of lamshersenen
30 cl (liefst zelfgemaakte) mayonaise
gehakte bieslook, peterselie, kervel, dragon: van elk 3 eetlepels
2 eetlepels fijngehakte augurken
2 eetlepels kappertjes
2 hardgekookte eieren
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
1467329
Homepage ID
1090993
Teller
60
Bron
proeven
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester
Gelegenheid